Hlavní obsah

Příležitost pro absolventy vysokých škol

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro absolventy vysokých škol, za jejichž největší handicap se často považuje nedostatečná praxe, není snadné najít první práci v oboru, který vystudovali. Firem, které jdou opačným směrem a nabízejí práci především absolventům vysokých škol, není mnoho.

Foto: Profimedia.cz

Firma zaměstnává i současné studenty, kteří se po ukončení studia mohou stát jejími kmenovými zaměstnanci.

Článek

Jednou z nich je Accenture. „Jen letos plánujeme přijmout 25 absolventů na pro ně konkrétně vypsané pozice Consulting Analyst. Navíc nás může kdokoli aktivně oslovit a předvést nám své schopnosti a kvality, nehledě na aktuálně zveřejněná výběrová řízení. Často zaměstnáváme i současné studenty, kteří se po ukončení studia mohou stát našimi kmenovými zaměstnanci,“ uvedl Juraj Vrabko, HR ředitel českého zastoupení Accenture.

Výchova vlastních expertů

Programy Accenture pro studenty a čerstvé absolventy jsou různorodé. Cílem firmy je vychovat si vlastní experty, kteří pak pracují na vedoucích pozicích a věnují se různým mezinárodním projektům.

„Naši zaměstnanci se mnohdy podílejí na mezinárodních projektech a realizují je i jinde než ve svých mateřských pobočkách – často s cílem, aby jim praxe v cizině otevřela dveře pro práci v některé ze zahraničních poboček. Z tohoto pohledu je Accenture v tom nejlepším smyslu globální společností bez jakýchkoli geografických omezení,“ doplnil možnosti uplatnění zaměstnanců Vrabko.

Zájemci se mohou hlásit

Společnost podle jeho slov momentálně hledá absolventy do oblasti System Integration & Technology Consulting, Management Consulting a do oblasti vývoje aplikací. Kandidáti naleznou uplatnění u klientů Accenture v oblastech telekomunikací, bankovnictví, pojišťovnictví, výroby a energetiky, případně u klientů z oblasti státní správy.

Podrobnější informace o aktuálně volných místech lze nalézt na stránce www.accenture.cz/kariera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám