Hlavní obsah

Autobusáci z Břeclavi jsou v kraji nejlepší

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žlutomodré autobusy i kamióny břeclavské společnosti Bors jsou na silnicích nepřehlédnutelné. Nově k nim patří i příslušnost k nejlepšímu letošnímu zaměstnavateli Jihomoravského kraje.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Předseda představenstva společnosti Bors Břeclav Luděk Mikulecký (vlevo) a generální ředitel firmy František Zugar vnímají cenu jako ohodnocení práce celé firmy.

Článek

V celostátní soutěži o zaměstnavatele roku, garantované použitím metodiky mezinárodní společnosti PwC, skončil dopravce na prvním místě v kraji. Vysloužil si tak nominaci do finálového výběru nejlepšího zaměstnavatele v zemi, kde jej čekají velikáni jako je ČEZ, Škoda Auto a další.

Mají zaměstnancům co nabídnout

„Získání prestižního ocenění si velmi ceníme a bereme jej jako potvrzení, že naše strategie v oblasti lidských zdrojů stojí na kvalitních základech a našim současným i budoucím zaměstnancům máme co nabídnout,“ uvedl předseda představenstva společnosti Luděk Mikulecký.

Podle ředitele společnosti Františka Zugara se nejedná o první úspěch firmy v oblasti kvality. Patří mezi ně třeba loňské ocenění pro nejlepší sekretářku v zemi a další. „Hodnocení pro nás není záminkou k nějakému chválení se, ale slouží spíše jako potvrzení správnosti firemní strategie,“ uvedl Zugar.

Hodnotitelé poměřovali různá kritéria, včetně fluktuace, systému řízení jakosti i možností pracovního růstu zaměstnanců. Podle Mikuleckého výběr vhodných lidí na pozici řidiče v autobusové dopravě není jednoduchý a i proto je zájmem firmy vytvořit dobré pracovní podmínky.

Argument do volební kampaně

„Úspěch firmy mi udělal velkou radost. Můžu si přát lepší potvrzení, že to, co děláme, děláme dobře?“ netají svou spokojenost s verdiktem hodnotitelů a cenou, kterou převzal v úterý v Hustopečích spolu s nejlepšími zaměstnavateli Zlínského kraje a z Vysočiny.

Luděk Mikulecký, který je na seznamu kandidátů do Senátu za okres Břeclav, tak dostal v ocenění také slušný argument pro svoji volební kampaň. „Nebylo to na objednávku, hodnotitelé nic neřeší ve spojení s volbami. Ale ať v dopravě, nebo v Senátu hodlám vše dělat naplno,“ ujistil Mikulecký.

Společnost Bors se čtyřmi stovkami zaměstnanců patří mezí významné zaměstnavatele, zajišťuje nákladní a osobní dopravu. Pro Jihomoravský kraj je dodavatelem nezanedbatelné části spojů Integrovaného dopravního systému JMK, Břeclavi zajišťuje městskou hromadnou dopravu. Je tedy lidem na očích a pod ostrou kontrolou. V pravidelné dopravě jezdí 140 autobusů, které ročně najedou 8,5 miliónu kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám