Hlavní obsah

Veletrh pracovních příležitostí JobFair proběhl úspěšně

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník největšího technicky zaměřeného veletrhu pracovních příležitostí JobFair 2012 se uskutečnil v minulém týdnu u příležitosti Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Představilo se na něm 20 vystavujících společností hledajících nové zaměstnance a návštěvnost přesáhla hranici 9000 zájemců o práci.

Foto: archiv JobFair 2012

Potenciál veletrhu ještě nebyl podle slov jeho ředitele zdaleka naplněn.

Článek

Celý veletrh se konal pod záštitou ministerstva práce a sociálních věcí, RHK Brno a také primátora města Brna Romana Onderky.

„Veletrh hodnotím velice kladně. Je škoda, že jsme byli omezeni plochou, museli jsme totiž několik firem odmítnout. Uvidíme, co přinese další ročník,“ uvedl ředitel veletrhu JobFair Jiří Wagner.

O odborné přednášky byl zájem

Součástí veletrhu byly i odborné přednášky. Ty garantoval Pracovní portál Profesia.cz a měly velký úspěch. „Zájem byl tak vysoký, že nám dokonce chyběla místa v přednáškovém ,sále‘,“ pochvaluje si doprovodný program Wagner. Mezi přednáškami, které si mohli posluchači vyslechnout, byla témata: Vývoj mezd ve strojírenství, Jak zaručeně (ne)pokazit přijímací pohovor nebo Jak rozjet svůj business pomocí startup programu.

Veletrh má slibnou budoucnost

Všechny zúčastněné společnosti měly možnost vybrat životopisy a zároveň uskutečnit pohovory se zájemci o práci přímo na veletrhu.

O úspěchu veletrhu hovoří i čísla. Nárůst počtu firem činil proti minulému ročníku 40 %, návštěvníků bylo více o 80 %. „Jsou to skvělá čísla, ale potenciál veletrhu ještě nebyl zdaleka naplněn. Je pořád co překonávat,“ hodnotí Wagner.

Jak vidí veletrh vystavovatelé

„Jsme velmi rádi, že jsme tu byli. Životopisů máme dost, organizace byla bezchybná a prostředí vynikající. Za rok určitě přijdeme znovu. A všem, kteří s účastí letos váhali, tak ji mohu jen doporučit,“ líčí své dojmy HR manažerka společnosti GCE, s. r. o., Helena Ležáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám