Hlavní obsah

Společnost 3M pomohla zorganizovat soutěž mladých svářečů v bezpečnosti při svařování

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Frýdku-Místku se utkali mladí svářeči z několika zemí o Zlatý pohár Linde. Vítěz získal od společnosti 3M, která je partnerem soutěže, cenu v podobě svářečské kukly 3M Speedglas.

Foto: Profimedia.cz

Úroveň mladých soutěžících svářečů se stále zvyšuje.

Článek

Soutěž se odehrála na Střední odborné škole ve Frýdku-Místku a zúčastnili se jí mladí svářeči z Česka i zahraničí: ze Slovenska, z Německa, Ukrajiny, Běloruska a Číny. Celkem se zúčastnilo 117 žáků a 6 týmů po čtyřech soutěžících.

Výherce na prvních třech místech v 8 kategoriích ocenila společnost 3M Česko svými ochrannými pomůckami.

Součástí klání byla také soutěž, která kvízovým způsobem prověřila schopnosti svařování, teoretické znalosti a bezpečnostní předpisy. Výherce Pavel Chromý ze Středního odborného učiliště v Tišnově obdržel svářečskou kuklu 3M Speedglas 9100XXm, která patří mezi svářeči k nejoblíbenějším.

Jen necelá polovina si chrání dýchací cesty

Průzkum mezi soutěžícími rovněž odhalil, že pouze 40 procent dotázaných si při svařování chrání dýchací cesty. Přitom 44 procent uvedlo, že občas nebo pravidelně pociťují zdravotní potíže spojené se svařováním.

„Chceme mladé svářeče vychovávat k tomu, aby používali kvalitní a pohodlné bezpečnostní ochranné prostředky. Z našich zkušeností víme, že právě pohodlnost ochranných prostředků je klíčovým faktorem, který rozhoduje o míře používání ochrany,“ uvedl Marek Šuška ze společnosti 3M Česko.

Úroveň soutěžících roste

„V letošním ročníku se opět ukázalo, že se úroveň soutěžících stále zvyšuje. Vyhodnocení bylo vždy velmi těžké a porota se musela zaměřit na drobné detaily, aby mohla určit vítěze,“ uvedla za pořadatele Leona Hanáková a dodala:

„Žáci dokáží pokládat vysoce odborné dotazy a velmi dobře se vyznají i ve vybavení, zajímá je například konkrétní způsob stmívání kukel a podobně.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám