Hlavní obsah

Učte se jazyky zadarmo na sociální síti

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českém internetu vznikla první sociální síť zaměřená na učení a vyučování cizích jazyků nazvaná Spaceteacher.

Foto: Profimedia.cz

Na jazykové sociální síti Spaceteacher se lidé mohou současně učit pomocí on-line cvičení, tandemové výuky i jazykových kurzů.

Článek

Podle Radky Breitzetelové z pořadatelského týmu vycházejí autoři kurzu ze zjištění, že učení cizího jazyka je pro studenta efektivnější, pokud vhodně kombinuje více učebních způsobů a metod.

Na jazykové sociální síti Spaceteacher se proto lidé mohou současně učit pomocí on-line cvičení, konverzací, tandemové výuky i jazykových kurzů. Uživatelé se scházejí také na různých konverzačních setkáních.

Efekt spočívá v neformálnosti

„Konverzační akce jsou příležitostí oprášit a znovu začít používat cizí jazyk, rozmluvit se, nebo procvičovat konverzaci mimo jazykový kurz,“ říká zakladatel sítě David Brhel. Účastníci konverzačních setkání se snaží mluvit pouze v procvičovaném jazyce. Podporuje v tom i hojná účast cizinců, kteří se na akce hlásí.

„Efekt konverzačních setkání spočívá v jejich neformálnosti, příjemné a uvolněné atmosféře a ve vytváření prostředí, kde se nikdo nebojí mluvit bez ohledu na svou jazykovou pokročilost. Spaceteacher tak reaguje na skutečnou potřebu oživovat a udržovat cizí jazyk a je odpovědí na nedostatek příležitostí pro aktivní používání cizích jazyků,“ vysvětluje David Brhel, který sám prošel různými metodami učení jazyků v Česku i zahraničí a dnes ovládá několik cizích řečí.

Kurz je zdarma

Konverzační akce jsou otevřeny všem uživatelům sítě zdarma. „Na kurzy se stačí zapsat na jazykové sociální síti Spaceteacher,“ doplňuje Radka Breitzetelová z pořadatelského týmu, která poskytuje podporu uživatelům sítě na straně studentů i škol a lektorů.

„Nápad mě hned zaujal, tak jsem s sebou vzala kamarádku a šla to zkusit. Nejdřív jsme všichni jen tak rozpačitě seděli, jak to bývá, když se sejdou úplně cizí lidi, ale nakonec mluvili úplně všichni o všem možném. Rozmluvili se i ti, kteří na začátku zvládli v angličtině jen pozdravit,“ sdílí své dojmy ze setkání Blanka Janečková (29), personalistka z Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám