Hlavní obsah

Čínská firma odmítá žadatele o práci ve znamení Štíra a Panny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diskriminace na čínském pracovním trhu vesele kvete. Není problém diskriminovat podle pohlaví či orientace, firma z Wu-chuanu se ale rozhodla ještě diskriminovat při výběru nových zaměstnanců podle znamení zvěrokruhu. Žádný pracující zrozený ve znamení Štíra či Panny nemá v této společnosti šanci. Tato dvě znamení jsou podle vedení příliš náladová a kritická.

Foto: Profimedia.cz

Žádný pracující zrozený ve znamení Štíra nemá ve firmě šanci.

Článek

Naopak s radostí přivítají všechny žadatele, kteří se narodili ve znamení Kozoroha, Ryb či Vah. Inzerát s těmito požadavky si přitom vedení anglicky hovořící výcvikové firmy podalo na univerzitě ve Wu-chuanu. A brzy se o případu začalo psát i za hranicemi Číny.

„Nechceme Štíry a Panny. Kozorozi, Ryby a Váhy jsou prioritně přijímáni,“ citoval požadavky deník Čchu-tien.

Štíři a Panny jsou hádaví a nekompetentní

„Najala jsem lidi v těchto dvou znameních a všichni měli rádi hádky s kolegy a nebyli kompetentní a schopní vykonávat svou práci,“ tvrdí paní Siaová citovaná listem jako mluvčí společnosti.

„V našem městě to není nic zvláštního. Jsem Rak a před dvěma měsíci mě odmítli ve firmě zařizující svatby, protože prý Vodnáři a Štíři se pro tuto práci hodí lépe,“ cituje list jistou Čhin Čchiovou z Wu-chuanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám