Hlavní obsah

Soutěž o nejlepšího učitele angličtiny

Právo, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již čtvrtý ročník soutěže The Best Teacher of English vyhlásil Nadační fond Prague Post ve spolupráci s jazykovou školou Wattsenglish. Přihlášky mohou učitelé posílat až do 30. listopadu, vítěze oznámí odborná porota v březnu.

Článek

„Naším cílem je nejen ocenit práci učitelů-angličtinářů, ale také představit veřejnosti nové pedagogické metody a postupy, které se na školách při výuce angličtiny využívají,“ říká Šimona Müllerová z Nadačního fondu Prague Post (PPEF).

Dvě kategorie

Soutěž proběhne ve dvou kategoriích. Jednu tvoří čeští učitelé angličtiny ze základních i středních škol, druhou kategorii tvoří rodilí mluvčí Wattsenglish. Ti působí již ve více než třech stovkách mateřských a základních škol po celé České republice a pomáhají českým učitelům rozvíjet především komunikační dovednosti žáků.

České kantory musí doporučit žáci

Čeští pedagogové mají cestu za vítězstvím složitější. Přihlášku společně s profesním životopisem, doporučujícím dopisem od žáků a také videonahrávkou z jedné vyučovací hodiny musí do 30. listopadu zaslat na adresu PPEF.

„Letos jsme se rozhodli požadovat i videonahrávku přímo z hodiny, která o učiteli a jeho metodách dokáže prozradit víc než vyplněné kolonky v přihlášce,“ vysvětluje Marek Kadlec, ředitel společnosti Wattsenglish a jeden z členů odborné poroty.

Vyhlášení vítěze v březnu

Ve druhém kole pak všechny finalisty přímo v hodinách prověří a zhodnotí odborná porota složená z pedagogů a metodiků. Nejlepší učitel angličtiny bude vyhlášen v březnu v Americkém centru v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám