Hlavní obsah

Exministr Mlynář je poradcem Telefóniky O2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý ministr informatiky Vladimír Mlynář se stal poradcem telekomunikační společnosti Telefónica O2. Uvedl to dnes server Ekonom.cz s odkazem na mluvčího Telefóniky O2 Martina Žabku. Právě za Mlynářova ministrování byl tehdejší Český Telecom prodán španělskému zájemci Telefónica za 82,6 miliard korun.

Článek

"Externě spolupracujeme na přípravě služeb v oblasti e-Governmentu," řekl Žabka. Na další dotazy týkající se spolupráce firmy s bývalým ministrem odmítl odpovědět.

"S Telefónikou mám od dubna uzavřenou konzultační smlouvu jako poradce pro strategii e-governmentových služeb," sdělil Mlynář. V březnu ukončil spolupráci s ministerstvem financí, kdy působil od loňského srpna jako poradce ministra Miroslava Kalouska.

Podle serveru byl za Mlynářova ministrování tehdejší Český Telecom prodán španělskému zájemci Telefónica za 82,6 miliard korun. Připravovaly se rovněž zákony, které dnes formují podobu elektronizace státní správy. Vznikl tak například zákon o elektronických komunikacích, zákony umožňující přechod k digitalizaci, elektronická podání nebo vymezující postavení informačních systémů ve veřejné správě, napsal Ekonom.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám