Hlavní obsah

Společnosti podporující rodiny budou oceněny i letos

ČTK, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Státní i soukromé organizace, kulturní instituce, školy, restaurace, nemocnice, podniky, média, obce i úřady se mohou i tento rok ucházet o certifikát Společnost přátelská rodině. U organizací se bude hodnotit především to, zda vycházejí v pracovních podmínkách vstříc rodičům s malými dětmi a ženám po mateřské.

Článek

Certifikaci uděluje Síť mateřských center. "Ti, kdo nabízejí bezbariérové prostředí, rodinné slevy, snaží se zachovávat zdravé životní prostředí, mohou získat certifikát Společnost přátelská rodině," informovala ČTK prezidentka Sítě mateřských center Rut Kolínská.

U zaměstnavatelů se bude hodnotit, zda organizace umožňují rodičům s malými dětmi pracovat z domova, na zkrácený úvazek či zda mají flexibilní pracovní dobu, jestli zaměstnávají ženy po mateřské dovolené, podporují možnost sdílených pracovních úvazků nebo jinak podporují na pracovišti i mimo ně rodiny s malými dětmi.

Projekt, kde nestojí rodiny s dětmi na pokraji zájmu

"Věříme, že příklady dobré praxe otevřou nové možnosti pro vytváření podmínek přátelského prostředí na každém pracovišti bez ohledu na to, kdo je zřizovatelem. Těší nás, že o naši kampaň projevil zájem i ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas," uvedla Kolínská.

Soutěž má upozornit na firmy a instituce, v nichž děti a rodiny s dětmi nestojí na okraji zájmu. Je součástí kampaně, kterou Síť mateřských center pořádá už od roku 2004. Zaměřuje se i na vyhledávání a oceňování zaměstnavatelů, kteří ve svých podnicích aktivně prosazují rovné příležitosti pro všechny.

Návrhy především z řad zaměstnanců očekávají pořadatelé do konce září. Přihlásit se mohou i sami zaměstnavatelé. Z návrhů bude vybírat porota složená z významných osobností kulturního a politického života a z představitelů mateřských center. Více informací lze nalézt na internetové adrese www.spolecnostpratelskarodine.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Práce a těhotenství

Těhotenství je zlomovým okamžikem v životě každé ženy. Tento stav s sebou přináší mimo jiného i velmi výrazný zásah do pracovních aktivit žen. Jaké rozkoly...

Výběr článků

Načítám