Hlavní obsah

Irák: údajní zaměstnanci Bechtel na svobodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Iráčtí radikálové propustili čtyři muže unesené v úterý u města Taza. Světové agentury je nejdříve označili za zaměstnance americké společnosti Bechtel. Ta však jejich pohřešování odmítla. Muži nakonec strávili v zajetí jen několik hodin. Policie ve středu oznámila, že jde o irácké občany.

Foto: Lucie Drahošová

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch se vítá s primářem gastroenterologického oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Petrem Fojtíkem

Článek

"Chybu udělala policie v Taze. My v Iráku opravdu nikoho nepohřešujeme," sdělil DPA v prohlášení Bechtel v úterý večer. Vývoj událostí tvrzení firmy potvrdil.

Ozbrojenci muže unesli na silnici nedaleko města Taza včera odpoledne. Původní zprávy psaly o pětici zmizelých. Nově se ukázalo, že se radikálové zmocnili pouze čtveřice osob.

Po prověření jejich totožnosti je po několika hodinách na malé komunikaci propustili a odjeli. Ukázalo se totiž, že jde o pracovníky malé irácké firmy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám