Hlavní obsah

Zájem o iOS 7 je obrovský, servery Applu nápor uživatelů nezvládaly

• Aktualizováno
Novinky, mif

Na světě je téměř 700 miliónů mobilních zařízení od Applu. A většina z nich může používat systém iOS 7, který americký počítačový gigant uvolnil zdarma ke stažení ve středu večer. Zájem o novinku ¨byl ale tak obrovský, že servery Applu nápor uživatelů nezvládaly.

Foto: ryn, Novinky

Kvůli přetíženým serverům mohou uživatelům při stahování iOS 7 vyskakovat chyby.

Článek

Přetížení serverů se podle uživatelů projevovalo různě. „Celý večer (ve středu, pozn. red.) jsem se každých 15 minut zkoušel připojit. Většinou mi to hlásilo, že při stahování nastala chyba. Okolo 22. hodiny mi ale iPad nekompromisně napsal, že pro mé zařízení žádná aktualizace neexistuje, což je samozřejmě hloupost,“ podělil se o své zkušenosti Pavel K.

Podle něj přitom nehrálo roli, zda se snažil aktualizaci stáhnout přímo z iPadu nebo prostřednictvím iTunes. V obou případech všechny pokusy skončily neúspěchem. Na servery Applu se mu podařilo připojit až ve čtvrtek dopoledne a aktualizaci úspěšně stáhl.

Foto: ryn, Novinky

Chyba při stahování iOS 7 prostřednictvím iTunes

Někteří uživatelé si stěžovali, že ani ve čtvrtek v poledne se jim nedařilo přístroje aktualizovat. „Stále mi vyskakuje hláška o tom, že nastala chyba. Volal jsem kvůli tomu i ke svému prodejci, který mi radil, že mám iPhone zapnout a vypnout, ale výsledek je pořád stejný,“ konstatoval ve čtvrtek před 12. hodinou na zahraničním diskusním fóru uživatel vystupující pod přezdívkou ColdB.

Stahování aktualizace trvalo hodiny

Vyhráno však neměli ve středu večer a během čtvrtečního dopoledne ani lidé, kterým se podařilo na servery Applu připojit. Za normálních okolností by jim totiž s průměrnou rychlostí internetového připojení trvalo stažení 650 MB velké aktualizace jen pár minut. Kvůli přetížení ale stahování mohlo trvat i hodiny.

„Na svém iPhonu jsem iOS 7 začala stahovat hned ve středu večer. Než bylo vše hotovo, trvalo to skoro pět hodin. Na iPadu se mi ale nepodařilo aktualizaci stáhnout vůbec,“ řekla ve čtvrtek dopoledne Novinkám Kamila S.

Systém iOS 7 je kompletně přepracován. Má nové uživatelské rozhraní a více než 200 nových funkcí a vylepšení. Například FaceTime Audio, které umožňuje lidem telefonovat zadarmo. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Apple iOS 7

Kde iOS 7 stahovat?

Foto: Apple

Operační systém iOs 7

:: Apple iOS 7 je určen pro iPhony 4 a novější, iPady 2 a novější (včetně verze Mini) a iPody Touch od páté generace.

:: Stahovat jej je možné zdarma přímo z nastavení telefonu nebo prostřednictvím aplikace iTunes.

:: U přístrojů se starší verzí iOS je aktualizace podporována pouze prostřednictvím iTunes.

:: V závislosti na rychlosti internetového připojení by měl být iOS 7 stažen za několik minut. Kvůli přetížení serverů to však prvních několik hodin po uvolnění mohlo trvat klidně i hodiny.

:: Samotný systém by měl být nainstalovaný zhruba do 20 minut. Během instalace není možné iPhone, iPad ani iPod používat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám