Hlavní obsah

Z chytrých mobilů bude možné telefonovat přímo do webových prohlížečů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetové prohlížeče se v dnešní době mohou díky šikovným doplňkům proměnit ve slovník, kalendář i multimediální centrum. V blízké budoucnosti budou browsery ještě chytřejší, naučí se telefonovat s mobily. Unikátní koncept nazývaný WebPhone prezentovala v Barceloně na největším veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress (MWC) společnost Mozilla.

Foto: Mozilla

Funkce WebPhone na mobilním telefonu

Článek

„Za konceptem stojí Mozilla, operátor AT a Ericsson a jde jednoduše o to, že vám někdo klasicky z mobilního telefonu zavolá a vy hovor přijmete na svém počítači,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

„Vše funguje i opačným směrem. Není problém zahájit hovor či poslat SMS z Firefoxu. Ani na jedné straně přitom není potřeba instalovat žádnou aplikaci či zásuvný modul,“ konstatoval Cvrček.

Foto: Mozilla

WebPhone

Kdy se funkce WebPhone objeví v internetovém prohlížeči Firefox, zatím zástupci Mozilly nepotvrdili. Jisté ani není, zda obdobnou technologii nabídnou i konkurenční browsery.

Zástupci Mozilly se na veletrhu MWC rozpovídali také o chystané mobilní platformě Firefox OS, která bude konkurovat operačním systémům Windows Phone, iOS od Applu i Androidu. Nové smartphony se systémem od Mozilly se na evropském trhu objeví v polovině letošního roku.  [celá zpráva]

Foto: Geeksphone

Keon (vlevo) a Peak

Reklama

Výběr článků

Načítám