Hlavní obsah

WhatsApp přestane na některých mobilech fungovat

Novinky, ort

Jedna z nejpopulárnějších komunikačních aplikací současnosti WhatsApp přestane na některých smartphonech fungovat. Změny započnou už s koncem roku, další chytré telefony nicméně budou od této chatovací sítě odstřiženy už za pár týdnů.

Foto: koláž Novinky.cz

Ukázka aplikace WhatsApp

Článek

Na chystané změny upozornili zástupci Facebooku, kteří WhatsApp provozují, už na začátku letošního roku. Nyní přichází chystané úpravy v praxi. To jinými slovy znamená, že po 31. prosinci již nebude tato populární chatovací aplikace dostupná na smartphonech se stařičkým operačním systémem Windows Phone.

Stačí jedna zpráva a WhatsApp kvůli chybě zkolabuje

Software

Chystané ukončení podpory se nicméně týká také platforem Google Android a iOS od Applu. Od února totiž WhatsApp nebudou moci používat také majitelé přístrojů postavených na operačních systémech Android 2.3.7 a starších a iOS 7.

Jakého množství uživatelů se ukončení podpory týká, není zatím jasné. Sluší se nicméně připomenout, že poslední iPhone se sedmičkovým systémem byl na trh uveden v roce 2013 a smartphony s Androidem 2.3.7 se prodávaly dokonce v roce 2011, připomněl server AndroidCentral.

Pokud nechtějí lidé o WhatsApp přijít a nemohou si novější verzi operačního systému nainstalovat, nezbývá jim než si pořídit modernější zařízení.

Chystaný konec Windows 7

V nadcházejících týdnech nebude Facebook jediným softwarovým tvůrcem, který bude ukončovat podporu. Stahovat aktualizace nebude například po 14. lednu ani pro Windows 7, Microsoft tento letitý systém zařízne.

Lidé sice budou moci sedmičky používat i nadále, pokud ale bude v tomto systému nalezena nějaká bezpečnostní trhlina, americký softwarový gigant ji již neopraví. Z bezpečnostního hlediska bude tedy vhodnější přejít na nějakou novější verzi Windows, případně využít některou z konkurenčních platforem.

Fakta a mýty okolo konce Windows 7. Antivirus bude fungovat i nadále

Software

Reklama

Související témata:

Související články

Facebook chce lidem číst myšlenky

Firma Facebook, majitel sociálních a komunikačních platforem Instagram, WhatsApp a Facebook, jež každý měsíc využívá možná až polovina lidstva, kupuje...

Výběr článků

Načítám