Hlavní obsah

WhatsApp bude sloužit i k posílání peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WhatsApp je jednou z nejpopulárnějších aplikací současnosti. Slouží k posílání zpráv, obrázků, hlasových nahrávek i videí, a to jednotlivcům i skupinám. V dohledné době by mu měla ale přibýt také funkce pro snadné posílání peněz.

Foto: repro Novi

Posílat peníze přes WhatsApp bude možné doslova pár kliky.

Článek

Provozovatelem WhatsAppu je společnost Meta. Do portfolia tohoto internetového gigantu patří kromě sociálních sítí Facebook a Instagram také hromada dalších podniků, kromě divize virtuální reality Oculus například i fintech Novi.

Právě ten se specializuje na snadné posílání peněz mezi lidmi, kdy jednotlivci nemusí platit žádné bankovní poplatky. A právě tato virtuální peněženka by se měla stát součástí WhatsAppu, aby si lidé mohli snadno posílat peníze.

Miliony lidí prchly z WhatsAppu kvůli novým pravidlům. Teď začala platit

Software

Šéf společnosti Novi Stephane Kasriel dokonce minulý týden potvrdil, že novou funkci již „testuje omezený počet lidí v USA“. Zdůraznil přitom, že posílání peněz je stejně jednoduché jako posílání zpráv, příjemci platby přitom okamžitě vidí, že peníze obdrželi.

Platby však neprobíhají prostřednictvím klasických dolarů, ale prostřednictvím stabilního coinu vázaného na dolar, zvaného Pax Dollar (USDP), který vydala blockchainová společnost Paxos. Ta také patří do portfolia společnosti Meta. Hodnota jedné virtuální mince USDP víceméně odpovídá kurzu jednoho dolaru, tedy zhruba 22,5 Kč.

Bitcoin odstartoval nový týden nižším kurzem

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám