Hlavní obsah

Velká aktualizace Windows 10 přijde v dubnu

Novinky, rim

V průběhu letošního roku chce společnost Microsoft vydat další velkou aktualizaci pro operační systém Windows 10. Doposud se však nevědělo, kdy by měl balík obsahující různá vylepšení vyjít. Zdroje serveru MS Power User však nyní uvedly, že by se tak mělo stát v dubnu.

Foto: mif, Novinky

Operační systém Windows 10 (ilustrační foto)

Článek

Zástupci amerického softwarového gigantu již dříve uvedli, že nová aktualizace se bude jmenovat Creators update a vyjde hned zkraje roku 2017. Kdy přesně se to stane, zatím Microsoft nepotvrdil.

Dubnové vydání se však zdá vcelku pravděpodobné. Přinejmenším kvůli tomu, že server MS Power User již v minulosti několikrát správně předpověděl kroky Microsoftu ještě dříve, než je oficiálně oznámilo vedení podniku.

Novinky v oblasti 3D technologií

Americký softwarový gigant se s novou aktualizací zaměří především na dovednosti operačního systému Windows 10 v oblasti 3D technologií. Například malování bude přepracováno tak, aby v něm bylo možné snadno vytvářet trojrozměrné objekty. Kreativních nástrojů ale bude samozřejmě k dispozici daleko více.

Na 3D obraz se nezaměřuje Microsoft náhodou. Několik posledních měsíců totiž s jednotlivými výrobci spolupracoval na vývoji virtuálních brýlí, které jsou určeny právě pro desítky. [celá zpráva]

Nové headsety by se měly objevit na pultech také zkraje letošního roku, tedy stejně jako samotný update.

„Vytváříme Windows pro každého z nás a umožňujeme lidem zažít výpočetní techniku novými způsoby," prohlásil k nové aktualizaci generální ředitel Microsoftu Satya Nadella.

Velká letní aktualizace

Řadu nových funkcí dostal operační systém Windows 10 už loni v srpnu. Americký softwarový gigant totiž tehdy vydal „Anniversary Update“ (Výroční aktualizace), a to přesně rok po vydání samotných desítek.

U nich byl kladen velký důraz na stroje s dotykovými displeji a na podporu tzv. stylusů. Právě význam těchto speciálních per pro dotykové obrazovky se v posledních letech výrazně zvyšuje.

Zástupci Microsoftu totiž věří, že klasické počítače a tablety představují plnohodnotnou alternativu pro obyčejné poznámky na papíru. Ty je možné psát po instalaci aktualizace hned na hlavní obrazovce, přičemž ručně psanému textu jsou schopny desítky porozumět a převést jej do digitální podoby.

Zajímavě vypadá také nástroj zvaný Desktop App Converter, který umožňuje převést libovolnou aplikaci do univerzálního rozhraní Windows 10. Starší programy, které nejsou pro desítky stavěné, tak je možné jednoduchou úpravou zdrojového kódu převést do moderního rozhraní, například i pro dotykové displeje.

Přehled dalších vylepšení naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám