Hlavní obsah

Velká aktualizace Windows 10 je nainstalovaná na stovkách miliónů zařízení

Novinky, rim

Společnost Microsoft se pochlubila, že si nejnovější aktualizaci operačního systému Windows 10 nainstalovala již polovina uživatelů. To jinými slovy znamená, že za pouhý měsíc možnost bezplatné instalace využilo více než 350 miliónů lidí. Upozornil na to server Neowin.

Foto: archív výrobce

Windows 10 (ilustrační foto)

Článek

V současnosti Windows 10 běží na více než 700 miliónech zařízení. V daných číslech jsou započítány kromě počítačů a notebooků i tablety, zábavní televizní systémy a v malé míře také chytré telefony. Lze předpokládat, že dominantní budou v počtu instalací právě počítače, pro které je nejnovější aktualizace určena.

Oznámení o tak vysokém počtu instalací je poměrně překvapující. Vydání aktualizace totiž doprovázela řada problémů, kdy docházelo k restartům a pádům operačního systému. Očekávalo se tedy, že zájem lidí bude nižší.

Drobná vylepšení, která usnadní život

Nicméně nabídka nových funkcí, které aktualizace přináší, evidentně udělala své. A to i přesto, že April 2018 Update přináší spíše drobnější vylepšení. Ta nicméně dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – platí to například u omylem zavřených dokumentů, které díky časové ose otevřete, kdykoliv si budete přát.

Celkově jednotlivá dílčí vylepšení přispívají k lepší funkčnosti desítek a například i spolupráci napříč platformami, nejnovější verze Windows 10 totiž dokáže vcelku obstojně spolupracovat i s chytrými telefony a počítačovými tablety.

Velkou aktualizaci operačního systému Windows 10 je možné stahovat prostřednictvím služby Windows Update. Pokud balík vylepšení a nových funkcí nenabídne, mohou jej uživatelé stáhnout manuálně. Jak na to, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám