Hlavní obsah

Senát USA schválil zákaz aplikace TikTok na vládních zařízeních

Washington

Americký Senát ve čtvrtek schválil návrh zákona, který federálním zaměstnancům zakazuje používat čínskou aplikaci pro sdílení krátkých videí TikTok na vládních zařízeních. Informovala o tom agentura Reuters. Bílý dům v poslední době hrozí, že aplikaci ve Spojených státech zakáže úplně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aplikaci provozuje čínská společnost ByteDance. Prezident Donald Trump tvrdí, že čínské vlastnictví aplikace představuje riziko pro národní bezpečnost, protože čínská vláda tak může získávat informace o amerických občanech.

O převzetí aktivit TikToku ve Spojených státech nyní jedná americký softwarový gigant Microsoft. Transakce by měla umožnit pokračování provozu TikToku v USA. Trump dal Microsoftu čas na dohodu do 15. září, jinak hodlá TikTok zakázat.

Pro zákaz používání aplikace TikTok na vládních zařízeních se již minulý měsíc vyslovila Sněmovna reprezentantů.

Americký Senát ve čtvrtek schválil návrh zákona, který federálním zaměstnancům zakazuje používat čínskou aplikaci pro sdílení krátkých videí TikTok na vládních zařízeních. Informovala o tom agentura Reuters. Bílý dům v poslední době hrozí, že aplikaci ve Spojených státech zakáže úplně.

Nejen YouTube, TikToku půjde po krku také Facebook

Software

Jak funguje TikTok

TikTok je nejpopulárnější především mezi mladistvými, kteří jej podle některých statistik používají již častěji než Facebook. Mezi uživateli této čínské sociální sítě nalezneme ale pochopitelně i starší ročníky.

Princip této online služby je velmi jednoduchý, staví na velmi krátkých videích, která se přehrávají postupně za sebou. Je to stejné, jako kdybyste si prohlíželi příspěvky na Facebooku a obrazovka se rolovala sama na další a další posty.

Místo textu ale na TikToku hrají prim videa, krátké nahrávky s délkou od tří do 60 sekund. A právě takto krátká délka je podle všeho receptem na úspěch, neboť v USA dokonce již čínská sociální síť překonala i Snapchat a Instagram.

Přestože prim hrají krátká videa, celá řada uživatelů je schopna trávit na TikToku klidně i několik hodin denně.

Reklama

Související témata:

Související články

Rozverný TikTok začíná broukat blues

Zatímco světová ekonomika počátkem roku dostala zásah v podobě koronavirové pandemie, sociální síti TikTok zdánlivě nastávaly zlaté časy. Za letošní první...

Trump oznámil zákaz TikToku

Americký prezident Donald Trump prohlásil, že plánuje ještě v sobotu podepsat příkaz, kterým zakáže aplikaci TikTok v USA. Převzetí operací aplikace pro...

Výběr článků

Načítám