Hlavní obsah

Nový počítačový program upozorní na zloděje notebooku křikem

Novinky, mif

Softwarová společnost Front Door Software Corporation vytvořila zcela unikátní program, který dokáže na zloděje při krádeži notebooku upozornit hlasitým křikem. Speciální hlasový výstup může majitel notebooku kdykoliv aktivovat. A tak na zloděje upozorní, když bude mít odcizený laptop u sebe. Informoval o tom server TechRepublic.com.

Článek

Pokud majitel zjistí, že mu někdo ukradl notebook, přihlásí se na internetovou stránku služby. Na té může zlodějovi na notebook odeslat předpřipravené zprávy.

Aniž by nenechavec tušil oč jde, začne na něj laptop křičet, že je zloděj, a ať notebook vrátí. Majitel si přitom v programu může vybrat, jestli pachateli zašle diskrétní upozornění nebo nechá notebook ječet z plných plic.

Program lokalizuje zloděje díky internetu

Software prý dokáže také monitorovat, když se někdo s ukradeným laptopem připojí k internetu. Podle získaných dat by poté policie měla být schopna ukradený stroj vystopovat.

Program Retriever od společnosti Front Door Software Corporation je prý naprosto unikátní, podle bezpečnostních odborníků ale uživatele před krádeží neochrání. Stačí, aby zloděj přeinstaloval operační systém.

V současné době na trhu existuje několik obdobných programů. Ty ale nemají za úkol upozornit na zloděje, pouze přes internet smažou v laptopu důležité dokumenty a osobní data.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám