Hlavní obsah

Mladík nabízel přes školní web programy a hudbu

JINDŘICHŮV HRADEC
Aktualizováno

Policie v Jindřichově Hradci obvinila dvaadvacetiletého muže, který jako bývalý student nejmenované jindřichohradecké střední školy využil její počítačovou síť a nabízel ostatním uživatelům internetu ke stažení počítačové programy a hudbu. Hrozí mu až dva roky vězení za porušování autorských práv.

Článek

"Přes bezdrátovou síť Wifi si dvaadvacetiletý mladík stahoval nelegální software a multimédia, které následně šířil dál. Využíval k tomu školní adresu," řekla Hana Millerová z jindřichohradecké policie.

"Obviněný tak způsobil od roku 2005 do listopadu loňského roku škodu za 65 000 korun, za kterou mu hrozí trestní sazba odnětí svobody až na dobu dvou let, peněžitý trest, nebo zabavení jiné majetkové věci, kterou využíval k trestné činnosti," uvedla.

Podle Millerové však mladík přislíbil, že vyčíslenou škodu uhradí. Dále dodává, že se určitě nejedná o jediný případ internetového pirátství na Jindřichohradecku, ale ne všechny se daří policii odhalit. Mladíka prozradilo právě napojení přes školní adresu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám