Hlavní obsah

Microsoft pohřbil Skype pro chytré televizory

Novinky, chm

Přední výrobci chytrých televizorů v těchto dnech stahují ze svých internetových obchodů s aplikacemi program Skype, který slouží k bezplatnému volání a posílání zpráv přes internet. Nic jiného jim koneckonců nezbylo, protože společnost Microsoft ukončila pro tuto televizní aplikaci podporu.

Foto: archív tvůrců

Skype pro TV

Článek

O tom, že se chystá americký softwarový gigant komunikační program pro chytré televizory pohřbít, informovaly Novinky.cz již v březnu. [celá zpráva]

Zástupci Microsoftu se již tehdy nechali slyšet, že o program v televizorech není příliš valný zájem. „Chceme poskytovat nejlepší možný zážitek na platformách, které naši uživatelé žádají, což je důvod, proč jsme se rozhodli soustředit své úsilí na jiné oblasti,“ podotkli zástupci amerického softwarového gigantu.

Patrně naráželi na klasické počítače, mobily a tablety, kde se Skype těší patrně největší popularitě. Uspět se s ní nicméně tvůrci snaží také u majitelů chytrých hodinek a televizních konzolí Xbox.

Nepodporované aplikace představují riziko

Na některých chytrých televizorech je i přes ukončení podpory Skype stále ještě dostupný. Je patrně ale otázkou maximálně několika týdnů, než zmiňovaná komunikační aplikace přestane fungovat i na nich.

Nepodporované aplikace totiž představují pro uživatele velké bezpečnostní riziko, prostřednictvím objevených chyb se totiž mohou šířit škodlivé kódy. To přitom neplatí pouze o počítačích, ale skutečně také o chytrých TV.

Bezpečnostní experti například tento týden varovali, že na televizory s operačním systémem se zaměřuje nová verze vyděračského viru Flocker. Přístroj dokáže zcela uzamknout a za jeho zpřístupnění požaduje výkupné. [celá zpráva]

Microsoft koupil Skype v roce 2011

Aplikace Skype pro TV byla uvedena na trh v roce 2010. Tehdy tvůrci tvrdili, že volání prostřednictvím televizoru je daleko intuitivnější a pohodlnější než při použití klasického počítače – už jen kvůli tomu, že obrazovka je tak velká.

Microsoft koupil Skype v roce 2011. Za akvizici tohoto komunikačního nástroje zaplatil americký softwarový gigant 8,5 miliardy dolarů. Přitom ještě tři roky předtím bylo 70 procent společnosti prodáno za dvě miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám