Hlavní obsah

Microsoft: Počítačů s Windows bude brzy více než aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet počítačů, na nichž je nainstalována jakákoliv verze operačního systému Windows, se podle Microsoftu stále zvyšuje. Údajně jich bude do konce fiskálního roku 2008 asi miliarda. Tedy tolik, kolik po světě jezdí osobních automobilů.

Článek

Microsoft se pochopitelně stále snaží propagovat svůj nejnovější operační systém Windows Vista. Společnost během sta dní od uvedení na trh (verze pro osobní počítače se prodává od ledna) prodala kolem 40 miliónů licencí k Vistě.

Nyní po asi šesti měsících se počet prodaných licencí k Vistě blíží k 60 miliónům. "Podle našich čísel jsme již prodali více kusů Windows Vista než zvládl Apple se svým programem Mac OS X," uvedl zástupce Microsoftu Kevin Turner.

Operační systém Windows Vista má na světě nejen hodně příznivců, ale také celou řadu kritiků. Jsou mu vytýkány jednak přílišné hardwarové nároky, někteří experti se domnívají, že může mít v blízké budoucnosti i problémy s bezpečností.

Na počítače s nainstalovaným prostředím Windows Vista se zatím příliš mnoho neútočí. Počítačoví útočníci mají v hledáčku hlavně OS Windows XP, který je ve více než 80 procentech PC připojených k internetu.

Windows Vista má z tohoto úhlu velmi malý tržní podíl. V červnu se vyšplhal k 4,5 procentům, jak uvedla webová společnost Net Applications. [celá zpráva] Vzhledem k tomu, jak dlouho je Vista na trhu, je to však poměrně velké číslo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám