Hlavní obsah

Masivní výpadek postihl Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp

Sociální sítě a chatovací služby, které patří do portfolia Facebooku, postihl v pátek večer masivní výpadek. Problémy s připojením hlásili uživatelé z Ameriky, Evropy i Asie. Vyplývá to z informací serveru DownDetector.com.

Foto: Patrick Sison, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Problémy se týkají sociálních sítí Facebook a Instagram, ale také chatovacích aplikací Messenger a WhatsApp. První uživatelé přitom podle serveru DownDetector.com začali problémy hlásit už okolo 18. hodiny.

Některým uživatelům nefungují zmiňované služby vůbec, v dalších případech ale nejsou dostupné nějaké součásti daných platforem. Například na WhatsAppu se velmi dlouho odesílají zprávy a stejně tak dlouho trvá jejich doručení, na Facebooku se zase řadě lidí nenačítají obrázky, videa či diskuze.

Messenger od Facebooku má masivní výpadek po celé Evropě

Software

Co výpadek způsobilo není jasné, Facebook se k problémům nevyjádřil. V tuto chvíli tedy není jasné, zda jde o útok hackerů či nějakou technickou závadu. Ještě v 19:30 nicméně dotčené sociální sítě a chatovací platformy nefungovaly správně.

Velký výpadek globálního charakteru postihl tento týden také DNS servery společnosti Google. Kvůli tomu nebyly dostupné desítky různých serverů, a to v Česku i zahraničí.

Desítky webů postihl výpadek. Kvůli Googlu

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám