Hlavní obsah

Mapy.cz přímo v automobilu, rozumí si s CarPlay od Applu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi šikovné vylepšení přidala společnost Seznam.cz do své aplikace Mapy.cz. Nově mohou majitelé chytrých telefonů iPhone a počítačových tabletů iPad promítat mapové podklady přímo do automobilu prostřednictvím standardu CarPlay od Applu. Mapy.cz díky tomu významně rozšiřují své navigační dovednosti.

Foto: Mapy.cz

Mapy.cz v rámci CarPlay od Applu

Článek

Funkce je pochopitelně k dispozici pouze u vozů, které tuto technologii podporují. Prostřednictvím CarPlay nicméně mohou na velkých displejích na palubních deskách vidět přesně to, co znají z mobilů a tabletů – Mapy.cz se totiž zobrazí přímo v rámci infotainmentu.

Samozřejmě nechybějí pokročilé funkce jako například značení dopravních pruhů či noční režim. Dostupná je i možnost vybrat si do plánování oblíbená místa uložené v Moje mapy.

Haptické mapy dostupné pro celý svět, Seznam.cz je nabízí zadarmo

Internet a PC

„Přidali jsme také možnost rychle si přepnout mapu z obrazovky navigace do telefonu a zpět, pro rychlejší ovládání. V CarPlay je navíc možné pohodlně používat mapu i bez navigace,“ uvedl Jakub Faifer, produktový manažer služby Mapy.cz.

Není bez zajímavosti, že Mapy.cz se dostaly mezi úzký výběr 12 navigačních systémů, které jsou v CarPlay celosvětově dostupné. „Uživatelé je tak mohou komfortně využívat po připojení svého telefonu v autě,“ konstatoval produktový manažer.

Android zatím nebude. Kvůli Googlu

Majitelé mobilních zařízení s operačním systémem Android si budou podle něj muset na české Mapy.cz ve svých vozech ještě počkat. „Propojení naší mapové aplikace s Android Auto zatím blokuje společnost Google, která omezuje přístupy třetích stran do svých systémů, ale věříme, že se situace v budoucnu změní,“ uzavřel Faifer.

Služba Mapy.cz, kterou provozuje společnost Seznam.cz, svým uživatelům umožňuje vyhledat atraktivní místa v jejich okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety ať už pěšky, na kole, nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám