Hlavní obsah

Jeden z nejoblíbenějších mobilů se po aktualizaci promění v nefunkční těžítko

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké problémy musí v posledních dnech řešit společnost Xiaomi. Její populární model Mi A3, který patřil ve střední třídě k těm nejprodávanějším, se totiž po instalaci nejnovějších aktualizací promění v bezcenné těžítko. Před problémy začali varovat samotní majitelé na sociálních sítích a internetových diskusních fórech.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi A3

Článek

Xiaomi Mi A3 šel do prodeje již v polovině roku 2019. Už tehdy zaujal atraktivním poměrem cena/výkon, kdy jej bylo možné v obchodech zakoupit za částky pohybující se lehce pod hranicí šesti tisíc korun.

Přestože aktuálně jej nenabízí podle nákupního rádce Zboží.cz již žádný obchod, ještě před Vánocemi zakoupit běžně šel. K čerstvým majitelům i těm původním nyní míří varování od samotných uživatelů, kteří si stáhli nejnovější aktualizace.

Xiaomi vypálilo všem rybník. Nejvýkonnější mobil ukázalo jako první

Mobil

Xiaomi totiž ještě před koncem loňského roku vydalo aktualizaci celého operačního systému na nejnovější verzi, tedy na Android 11. Problém je ale v tom, že výkon téměř dva roky starého telefonu nebyl na nejmodernější variantu této mobilní platformy stavěn. Někteří uživatelé si tak stěžují, že po aktualizaci je systém velmi zpomalený a telefon je pro běžné účely prakticky nepoužitelný.

Jedním dechem je ale nutné dodat, že to jsou ještě ti šťastnější uživatelé – řadě majitelů totiž po provedení aktualizace nejde telefon vůbec zapnout ani nabíjet. Nereaguje údajně na žádné pokusy o oživení. Lidem tedy nezbude nic jiného než jej odnést na reklamaci k prodejci, kde byl zakoupen.

Aktualizaci raději vůbec neinstalovat 

Pro všechny ostatní uživatele by zkušenosti lidí, kteří již Android 11 na smartphone Xiaomi Mi A3 nainstalovali, měly být varováním. Nefunkční přístroj totiž za líbivější grafické prostředí a několik vylepšení rozhodně nestojí.

Xiaomi se k problémům zatím oficiálně nevyjádřilo. Lze nicméně předpokládat, že v dohledné době vydá nějakou další aktualizaci, která bude všechny problémy řešit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám