Hlavní obsah

Jak zrychlit start Windows 7? Změňte si barvu pozadí

Novinky, Miloslav Fišer

Jednou z hlavních výhod Windows 7 od Microsoftu byla rychlá odezva celého operačního systému ve srovnání se staršími Vistami. Rychlost Windows 7 samozřejmě do určité míry souvisí s použitými komponenty v počítači. Například start operačního systému ale můžete urychlit také nastavením pozadí. Pokud totiž máte nastavenu jednotnou barvu na celou obrazovku, chyba ve Windows zpomalí přihlášení systému o půl minuty.

Foto: mas, Novinky

Windows 7

Článek

Chyba se ve Windows 7 projeví ve chvíli, kdy místo libovolného obrázku na ploše nastavíte jako pozadí jednotnou barvu. V takové chvíli se startování operačního systému prodlouží o 30 vteřin.

Řešením, jak start operačního systému urychlit, je samozřejmě změnit pozadí plochy. Toto nastavení naleznete po kliknutí pravým tlačítkem myši kdekoliv na ploše a následném vybrání možnosti Přizpůsobit.

Foto: mif, Novinky

Nastavení pozadí ve Windows 7. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte.

Pokud však chcete používat jednotnou barvu pozadí bez jakýchkoliv obrázků, můžete si chybu opravit sami prostřednictvím speciálního Hot Fixu, který Microsoft nabízí na svých stránkách ke stažení.

„Ve chvíli, kdy jsme se o této chybě dozvěděli, jsme vydali opravu Hot Fix a článek znalostní báze 977346, který popisuje odstranění tohoto problému. Je to standardní postup opravy chyb, kterým se bohužel nelze při současné komplexnosti operačního systému zcela vyvarovat," upřesňuje Lukáš Křovák, produktový manažer divize Windows společnosti Microsoft.

  • Stahovat Hot Fix pro operační systém Windows 7 můžete přímo ze stránek Microsoftu (zde).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám