Hlavní obsah

Flash Player se chystá do důchodu, z webu pomalu mizí

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Flash Player byl ještě před pár lety jedním z nejpopulárnějších přehrávačů videí na internetu, který používaly stovky milionů lidí z různých koutů světa. Už příští rok se však chystá do důchodu, někteří tvůrci webových stránek jej odstřihli již nyní.

Foto: archív tvůrců

Logo Flash Playeru

Článek

Ještě před pár lety běžel Flash Player na drtivé většině webových stránek. Server Bleeping Computer nicméně nyní poukázal na to, že v současnosti jej využívají méně než tři procenta světových webových serverů.

To je s ohledem na dřívější popularitu velmi zanedbatelné číslo, byť jde v praxi v celosvětovém měřítku stále ještě o miliony internetových stránek.

Příliš mnoho chyb

Důvod, proč Flash Player prakticky z internetu zmizel, je prostý. Tvůrci ze společnosti Adobe totiž v roce 2020 definitivně ukončí jeho podporu. A sluší se podotknout, že k tomu mají velmi dobrý důvod.

Neuplyne totiž měsíc, kdy by oblíbený program Flash Player nečelil nějakým problémům souvisejícím s nově objevenou chybou. Adobe pak totiž musí vydávat jednu záplatu za druhou, přitom z provozu Flash Playeru nemá ani korunu.

Sluší se také podotknout, že ukončení podpory se netýká pouze internetových videí. V prostředí Flash Playeru funguje také celá řada on-line her.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám