Hlavní obsah

Antivirovou firmu McAfee patrně koupí Advent International za více než 10 miliard dolarů

New York

Amerického výrobce antivirového softwaru McAfee koupí investiční společnost Advent International za více než deset miliard dolarů (218,2 miliardy Kč). S odvoláním na obeznámené zdroje o tom informoval list The Wall Street Journal (WSJ). Dohoda by mohla být oznámena v pondělí, i když jednání mohou ještě ztroskotat, tvrdí zdroje.

Foto: koláž Novinky.cz

Logo společnosti McAfee

Článek

Přechod k práci z domova umocněný pandemií covidu-19 a nárůst kybernetických úroků zvýšily poptávku po antivirech a kybernetické bezpečnosti, zdůraznila kontext transakce agentura Reuters. Připomněla též skutečnost, že akcionáři americké softwarové společnosti NortonLifeLock schválili návrh na sloučení s českým výrobcem antivirových programů Avast. Američané za Avast nabídli až 8,6 miliardy dolarů (až 189 miliard Kč)

V březnu McAfee oznámilo, že prodá svoji podnikovou divizi konsorciu vedenému firmou Symphony Technology Group (STG) za čtyři miliardy dolarů. Transakci zdůvodnila tím, že se hodlá zaměřit na kybernetickou bezpečnost pro běžné spotřebitele.

Akcionáři NortonLifeLock schválili návrh na sloučení s českým Avastem

Internet a PC

V roce 2010 koupil McAfee výrobce čipů Intel. Akvizice byla dokončena v roce 2011 a firma se poté stáhla z burzy. V roce 2016 Intel oznámil, že se dohodl na prodeji většinového podílu v McAfee investiční firmě TPG. V roce 2017 koupila minoritní podíl v McAfee investiční firma Thoma Bravo. Loni se firma vrátila zpět na burzu.

Firmu McAfee založil v roce 1987 John McAfee. Ten byl letos v červnu nalezen mrtvý ve své cele ve Španělsku. Podle tamních úřadů spáchal sebevraždu. Španělský soud předtím rozhodl o vydání 75letého podnikatele do Spojených států, kde byl stíhán kvůli údajným podvodům, spiknutí a krácení daní a hrozily mu tam desítky let vězení.

První výsledky pitvy potvrdily, že McAfee spáchal sebevraždu

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám