Hlavní obsah

Hudební služba Spotify má již 100 milionů předplatitelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Největší světová služba pro streamování hudby Spotify v prvním čtvrtletí poprvé dosáhla hranice 100 milionů předplatitelů. Firma rovněž oznámila, že snížila čtvrtletní ztrátu, zatímco její tržby výrazně stouply.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Společnost Spotify v prvním čtvrtletí prodělala 142 milionů eur (zhruba 3,7 miliardy Kč) po ztrátě 169 milionů eur ve stejném období loňského roku. Tržby společnosti meziročně vzrostly o 33 procent na 1,51 miliardy eur. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu firmy Refinitiv odhadovali na 1,47 miliardy eur.

Společnost Spotify ve výsledkové zprávě uvedla, že počet předplatitelů meziročně stoupl o 32 procent na 100 milionů. „Znamená to významný milník v historii podniku,“ dodala.

Firma kromě placené prémiové služby nabízí rovněž bezplatnou službu podporovanou reklamou. Celkový počet jejích aktivních uživatelů se meziročně zvýšil o 26 procent na 217 milionů.

Společnost Spotify, která sídlí ve Švédsku, zahájila činnost v roce 2008. Jejím hlavním konkurentem je služba Apple Music, která měla na konci loňského roku kolem 50 milionů předplatitelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám