Hlavní obsah

Pomalé telefony se promění na výkonné. Díky šikovnému programu

Novinky, rim

Rozdíly mezi nejvýkonnějšími a nejlepšími smartphony s operačním systémem Android, které jsou aktuálně k dostání v tuzemských obchodech, jsou bez nadsázky propastné. Smazat by je ale měl šikovný program Omen Game Stream, který pochází z dílen společnosti HP. Ten funguje v podstatě velmi jednoduše.

Foto: Stringer, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Omen Game Stream je v podstatě utilita, která dovoluje využít výkon herních počítačů od společnosti HP i pro další zařízení s operačním systémem Windows 10. V praxi je tak možné hrát například na pomalém počítači u televizoru plynule hry, které by jinak nešly skoro ani spustit.

Všechen výpočetní výkon totiž zajistí právě výkonný herní počítač nebo notebook řady Omen a druhý stroj funguje v podstatě jen jako zobrazovací zařízení, ke kterému data doputují přes domácí síť.

Díky tomu stačí mít v domácnosti jeden výkonný počítač, ale užívat si herní radovánky je pak možné i s dalšími zařízeními, která tolik výkonu nenabízejí.

Aktualizace vyjde ještě letos

A slibované mobily? Doposud byla aplikace Omen Game Stream pro streamování her napříč domácí sítí určena výhradně pro počítače, notebooky a tablety s operačním systémem Windows 10, tvůrci však nově potvrdili práce na stejné technologii využitelné u chytrých telefonů s Androidem.

V praxi by tak lidé mohli hrát výkonnostně velmi náročné hry s propracovanou grafikou i na pomalých telefonech za pár tisíc. Technologie by měla být přitom využitelná například i na tabletech nebo televizních systémech, které staví na Androidu.

V podstatě jedinou podmínkou by bylo vlastnit výkonný počítač s programem Omen Game Stream, který zajistí potřebný výkon. A dále pak mít doma dostatečně spolehlivou a rychlou síť.

Výrobce pochopitelně nabízí šikovnou vychytávku pouze pro herní stroje z vlastní produkce. Není nicméně vyloučeno, že podobnou technologií se nechá inspirovat také některý z dalších výrobců, načež nabídne stejnou využitelnost i na strojích, které nepochází z dílen HP.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám