Hlavní obsah

Microsoft vydá velkou aktualizaci Windows 10 nejspíše už za měsíc

Novinky, rim

Společnost Microsoft stále mlčí o tom, kdy se operační systém Windows 10 dočká další várky novinek a vylepšení. Vše nicméně nasvědčuje tomu, že se tak stane už za měsíc, tedy zkraje dubna.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

Vedení Microsoftu se zpravidla snaží přicházet s novinkami ve stejném období, alespoň tedy co se plánovaných velkých aktualizací týče. A vzhledem k tomu, že desítky dostaly balík nových funkcí a vylepšení loni 11. dubna, lze očekávat, že letos to bude ve stejný, nebo velmi podobný termín.

A to i přesto, že zástupci amerického softwarového gigantu zatím příchod této aktualizace oficiálně nepotvrdili. Technologický novinář Richard Hay ze serveru Windows Observer si nicméně již minulý měsíc všiml, že v testovací verzi desítek je zmiňovaný „Spring Creators Update“, tedy jarní aktualizace pro kreativce.

Je tedy prakticky již jisté, že desítky dostanou během pár týdnů další velký balík novinek a vylepšení.

Richard Hay upozornil na Twitteru na název chystané aktualizace Windows 10.

Richard Hay upozornil na Twitteru na název chystané aktualizace Windows 10.

Dvě aktualizace za rok

Loni přitom americký softwarový gigant vydal hned dvě velké aktualizace, naposledy jsme se dočkali loni na podzim. Jaké změny tento balík přinesl?

Takřka k nepoznání se změnila aplikace Fotky. Ta nyní slouží nejen k prohlížení a úpravám fotografií, je v ní možné zároveň stříhat videa. K dispozici jsou přitom 3D efekty, digitální písma, přechody apod. Například ve 3D je možné objekty rozpohybovat - jako fotbalový míč, který brankáři proklouzne do sítě.

Vylepšení se dočkal také zabudovaný antivirový program Windows Defender. Ten si nově dovede poradit i s vyděračskými viry, které jsou označovány souhrnným názvem ransomware. Antivir by na ně měl nyní upozornit ještě dříve, než se tyto škodlivé kódy stihnou zabydlet v počítači.

Přibyla také podpora pro systémy smíšené reality. Ta kombinuje prvky rozšířené a virtuální reality. Speciální headset je vybaven 360° kamerami, které dovedou zachytit skutečné předměty a prostor, ve kterém se uživatel nachází, a následně je zakreslit do virtuálního světa. Uživatel je tak s pomocí smíšené reality schopen vnímat například stůl či židli, pouze tyto reálné objekty vidí vykreslené digitálně přímo v helmě.

Více se o aktualizaci Fall Creators Update dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám