Hlavní obsah

Přejít na Windows 10 zadarmo bude možné už jen pár dní

Novinky, lez

Možnost bezplatného přechodu ze starších verzí Windows na nejnovější desítky se pomalu chýlí ke konci. Aktualizovat budou moci lidé pouze do konce roku. Uživatelé, kteří po Windows 10 touží, by si tak měli velmi pospíšit – zbývá jim doslova pár dní.

Foto: archív tvůrců

Windows 10 (ilustrační foto)

Článek

Hned na úvod se sluší připomenout, že oficiálně americký softwarový gigant ukončil možnost přechodu zadarmo už v polovině loňského roku. Nainstalovat desítky zdarma ale bylo možné díky triku stále.

Windows 10 je totiž možné získat bez zaplacení jediné koruny díky výjimce, kterou společnost nabízí jedincům využívajícím asistenční technologie. Řeč je tedy pochopitelně o softwarových nástrojích, které mají usnadnit přístup ve Windows. Takovými nástroji jsou například Lupa, Klávesnice na obrazovce, program Předčítání apod.

Microsoft oprávněnost neověřuje

Nabídka tak vcelku logicky cílí na uživatele, kteří mají nějaké omezení či postižení. V takovém případě stačí o aktualizaci požádat na stránkách Microsoftu.

Jak Novinky.cz informovaly již dříve, zástupci amerického softwarového gigantu nijak oprávněnost žádosti neověřují. A v podstatě ani ověřovat nemohou. Po odeslání žádosti – stisku tlačítka Upgradovat na webových stránkách Microsoftu – se tak automaticky stáhne průvodce instalací Windows 10.

Americký softwarový gigant tak poskytuje možnost bezplatného upgradu prakticky všem uživatelům, kteří o to projeví zájem. A nutno podotknout, že patrně vědomě. Díky možnosti bezplatného upgradu totiž stále přibývají noví a noví uživatelé desítek.

Jen do 31. prosince

I tato možnost však nyní bude ukončena. Americký softwarový gigant bude nabízet možnost přechodu na desítky už jen do konce letošního roku, tedy do 31. prosince.

Uživatelé, kteří chtějí přejít na desítky bez placení jediné koruny, tak mají nejvyšší čas aktualizaci nainstalovat.

Sluší se nicméně připomenout, že využít nabídky mohou pouze uživatelé, kteří již starší licenci Windows vlastní. Konkrétně je nutné mít nainstalované sedmičky nebo osmičky, z nichž je poté bezplatný přechod možný.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám