Hlavní obsah

Velkou aktualizaci Windows 10 si nainstalovalo přes 20 miliónů lidí

Novinky, rim

Od vydání velké aktualizace operačního systému Windows 10 neuplynul ještě ani celý měsíc, přesto si tzv. Fall Creators Update nainstalovalo již více než 20 miliónů lidí. Vyplývá to z informací analytického serveru AdDuplex.

Foto: archív tvůrců

Aktualizace přináší celou řadu nových funkcí. (Ilustrační foto)

Článek

Aktuálně je nejnovější balík novinek a vylepšení nainstalovaný na pěti procentech počítačů s Windows. To se může zdát jako malé číslo, ale s ohledem na celkový počet instalací desítek jde nakonec o více než 20 miliónů strojů.

Tak vysoké číslo instalací je poměrně překvapivé, neboť samotný Microsoft krátce po vydání aktualizace avizoval, že vylepšení budou distribuovány mezi stovky miliónů počítačů postupně a že to bude trvat klidně i několik měsíců.

Touha po nových vylepšeních je ale patrně u celé řady uživatelů silnější, a proto je celkové číslo instalací tak vysoké. Lidé totiž nemusí čekat, až systém sám novější verzi nabídne. Místo toho mohou stáhnout update ihned. Slouží k tomu nástroj zvaný Pomocník s aktualizací Windows 10.

Nové funkce a vylepšení

Aktualizace Fall Creators Update přináší do desítek celou řadu vylepšení. Takřka k nepoznání se změnila aktualizace aplikace Fotky. Ta nyní slouží nejen k prohlížení a úpravám fotografií, je v ní možné zároveň stříhat videa. K dispozici jsou přitom 3D efekty, digitální písma, přechody apod. Například ve 3D je možné objekty rozpohybovat jako fotbalový míč, který brankáři proklouzne do sítě.

Vylepšení se dočkal také zabudovaný antivirový program Windows Defender. Ten si nově dovede poradit i s vyděračskými viry, které jsou označovány souhrnným názvem ransomware. Antivir by měl nyní na ně upozornit ještě dříve, než se tyto škodlivé kódy stihnou zabydlet v počítači.

Přibyla také podpora pro systémy smíšené reality. Ta kombinuje prvky rozšířené a virtuální reality. Speciální headset je vybaven 360° kamerami, které dovedou zachytit skutečné předměty a prostor, ve kterém se uživatel nachází, a následně je zakreslit do virtuálního světa. Uživatel je tak s pomocí smíšené reality schopen vnímat například stůl či židli, pouze tyto reálné objekty vidí vykreslené digitálně přímo v helmě.

Více se o aktualizaci Fall Creators Update dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám