Hlavní obsah

Windows 10 už nepůjde nainstalovat zadarmo

Novinky, lez

Společnost Microsoft oficiálně ukončila možnost bezplatného přechodu ze starších verzí Windows na nejnovější desítky v polovině loňského roku. Nainstalovat nejnovější verzi mohou ale lidé díky triku zadarmo stále. I tuto možnost se však americký softwarový gigant rozhodl nyní ukončit.

Foto: repro Microsoft

Nabídka bezplatného upgradu na stránkách Microsoftu

Článek

Na to, že je možné získat desítky zadarmo i po oficiálním skončení upgradu, upozorňovaly Novinky.cz již v minulém roce. [celá zpráva]

Alespoň v rychlosti připomeňme, že Windows 10 je možné získat bez zaplacení jediné koruny díky výjimce, kterou společnost nabízí jedincům využívajícím asistenční technologie. Řeč je tedy pochopitelně o softwarových nástrojích, které mají usnadnit přístup ve Windows. Takovými nástroji jsou například Lupa, Klávesnice na obrazovce, program Předčítání apod.

Nabídka tak vcelku logicky cílí na uživatele, kteří mají nějaké omezení či postižení. V takovém případě stačí o aktualizaci požádat na stránkách Microsoftu.

Jak Novinky.cz informovaly již dříve, zástupci amerického softwarového gigantu nijak oprávněnost žádosti neověřují. A v podstatě ani ověřovat nemohou. Po odeslání žádosti – stisku tlačítka Upgradovat na webových stránkách Microsoftu – se tak automaticky stáhne průvodce instalací Windows 10.

Americký softwarový gigant tak poskytuje možnost bezplatného upgradu prakticky všem uživatelům, kteří o to projeví zájem. A nutno podotknout, že patrně vědomě. Díky možnosti bezplatného upgradu totiž stále přibývají noví a noví uživatelé desítek.

Jen do konce roku

Na stránkách Microsoftu se však nyní objevila informace, že i tato cesta k bezplatné instalaci bude ukončena. Americký softwarový gigant bude nabízet možnost přechodu na desítky už jen do konce letošního roku, tedy do 31. prosince.

Uživatelé, kteří chtějí přejít na desítky bez placení jediné koruny, tak mají nejvyšší čas aktualizaci nainstalovat.

Sluší se nicméně připomenout, že využít nabídky mohou pouze uživatelé, kteří již starší licenci Windows vlastní. Konkrétně je nutné mít nainstalované sedmičky nebo osmičky, z nichž je poté bezplatný přechod možný.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám