Hlavní obsah

Microsoft odsouvá Internet Explorer na druhou kolej

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S příchodem operačního systému Windows 10 uvedla společnost Microsoft zbrusu nový webový prohlížeč zvaný Edge. A na něj vsadili zástupci prakticky všechny karty, neboť stařičký Internet Explorer nechávají v podstatě už jen dožít.

Foto: archív tvůrců

Microsoft Edge

Článek

Není žádným tajemstvím, že Internet Explorer hraje v Microsoftu druhé housle. Naznačuje to i velká aktualizace Creators Update, která byla oficiálně vydána pro operační systém Windows 10 minulý týden.

Co se webových prohlížečů týče, v rámci velkého updatu se totiž vývojáři zaměřili pouze na Microsoft Edge. Internet Explorer žádné zásadní novinky nepřinesl. Z toho se dá usuzovat, že se s ním do budoucna příliš nepočítá.

Foto: Novinky

Internet Explorer

Sluší se připomenout, že Edge je po instalaci desítek přednastaven i jako defaultní internetový prohlížeč. Po Internet Exploreru musí ve Windows 10 uživatelé doslova pátrat.

Lze tedy předpokládat, že s ukončením podpory pro starší systémy – tedy pro sedmičky a osmičky – zástupci Microsoftu odstřihnou také Internet Explorer a dále budou nabízet jen Edge.

Oficiálně však tuto strategii zástupci amerického softwarového gigantu zatím nepotvrdili.

Nové programy i funkce

Vylepšení v balíku Creators Update se vcelku pochopitelně netýkají pouze prohlížeče Edge, ale celého operačního systému. Americký softwarový gigant například přinesl zcela nové Malování 3D.

Foto: archív tvůrců

3D Malování

V něm je možné vytvářet snadno trojrozměrné objekty, jednoduše měnit barvy, přidávat nálepky nebo měnit 2D objekty v trojrozměrná umělecká díla. Výtvory lze navíc snadno sdílet s ostatními, využívat můžete 3D kresby ostatních i pro vlastní díla.

Pozornost byla v aktualizaci věnována také hráčům. Svá zápolení s protivníky budou uživatelé moci snadno streamovat na internet. A to přímo z prostředí desítek, aniž by se museli někam přihlašovat či instalovat dodatečný software.

Jednoduše je možné vytvářet také turnaje, stačí k tomu pár kliknutí. Turnaje bude možné vytvářet prostřednictvím funkce Arena. V ní si uživatelé nastaví vlastní pravidla a určí, kdo přesně může hrát.

Přehled dalších vylepšení, která balík Creators Update přináší, naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív tvůrců

Hry je možné snadno streamovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám