Hlavní obsah

Aktualizace prodlužují výdrž MacBooků Pro na dvojnásobek

Novinky, chm

Nemalé problémy museli v minulých týdnech řešit majitelé špičkových MacBooků Pro od společnosti Apple. Ty se totiž velmi rychle vybíjely, výdrž tak v praxi byla výrazně kratší, než výrobce udával. Nová aktualizace má však všechny problémy vyřešit.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Nový MacBook Pro

Článek

Uživatelé si již koncem loňského roku na diskuzních fórech stěžovali, že MacBooky Pro se při běžné kancelářské práci vybijí doslova za pár hodin. I když nebyl nijak dramaticky vytěžován jejich vysoký výkon, bez elektrické zásuvky se obešly zhruba čtyři hodiny.

Výdrž avizovaná výrobcem přitom měla být alespoň deset hodin.

Ukazatel spotřeby byl odstraněn

Apple se nejprve k problému nepostavil příliš čelem. Vyřešil ho tak, že v jedné aktualizaci operačního systému macOS smazal uživatelům ukazatel zbývajícího času. Uživatele tak přestal zbývající čas trápit, neboť se o něm jednoduše nedozvěděli.

Ve vyjádření pro server The Loop pak zástupci amerického počítačového gigantu uvedli, že problém byl údajně pouze v indikátoru, který zobrazoval zbývající čas. A právě proto musel být údajně odstraněn. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

MacBook Pro

Reálné zkušenosti uživatelů však byly zcela jiné. Že byl problém někde úplně jinde, nyní nepřímo přiznává i americký počítačový gigant. Minulý týden byla totiž vydána nová aktualizace operačního systému macOS, která již problém s nízkou výdrží baterie skutečně řeší.

Po její instalaci dramaticky vzroste výdrž baterie. Ta se odvíjí od toho, jakou činnost uživatel na MacBooku Pro vykonává, bez elektrické zásuvky se nicméně stroje s aktualizací obejdou až dvakrát delší dobu. Tedy v praxi klidně i více než deset hodin.

Z řádků výše je patrné, že vývojáři společnosti Apple na odstranění problému skutečně pracovali, i když o tom oficiálně neinformovali.

Aktualizace je nicméně prozatím k dispozici pouze beta testerům, a to od minulého týdne. Teprve po důkladném otestování ji americký počítačový gigant pustí mezi širokou veřejnost, což je standardní postup. Běžní uživatelé si tak budou moci update stáhnout v horizontu maximálně několika týdnů.

Co umí nové MacBooky Pro?  

Patrně největším vylepšením MacBooku Pro byla integrace druhého displeje, který se jmenuje Touch Bar. Ten slouží nejen k ovládání hlasitosti a některých multimediálních funkcí notebooku, jeho funkčnost se mění podle aplikací, ve kterých se bude používat.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Detailní pohled na Touch Bar u MacBooku Pro

V prodeji jsou různé konfigurace. Třináctipalcový model pohání procesor Intel Core i5 taktovaný na frekvenci 2,9 GHz. Ten se v případě potřeby dokáže automaticky přetaktovat na 3,3 GHz. Stroj nabídne až 512GB SSD jednotku a ve všech konfiguracích 8 GB operační paměti. O grafický výkon se pak stará integrovaný čip Intel Iris 550.

Patnáctipalcový model je ještě výkonnější. Pracovní tempo u něj udává procesor Intel Core i7 při frekvenci 2,7 GHz, který se dokáže přetaktovat až na 3,6 GHz. Ten je doplněn o dedikovanou grafickou kartu AMD Radeon Pro 455 se 2 GB vlastní paměti. Počítá se s 16 GB operační paměti a až 512GB SSD jednotkou.

Více se o nových MacBoocích Pro dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám