Hlavní obsah

Velká aktualizace desítek bude i pro mobily

Novinky, chm

Velká aktualizace operačního systému Windows 10 se netýká pouze klasických počítačů. Tento update bude možné zdarma stahovat také pro chytré telefony, na kterých běží desítky. Vyjde nicméně až tento týden.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

Klasické stolní počítače s operačním systémem Windows 10 se velké aktualizace dočkaly už minulý týden v úterý. [celá zpráva]

O updatu pro chytré telefony však americký softwarový gigant neprozradil ani slovo. Server The Verge nicméně upozornil na to, že s velkou aktualizací zvanou „Anniversary Update“ (Výroční aktualizace) se počítá i pro mobily, pouze z blíže nespecifikovaných důvodů nabrala zpoždění.

Zástupci společnosti Microsoft to zatím sice nepotvrdili, podle neoficiálních informací má být nicméně update pro smartphony uvolněn ke stažení tento týden v průběhu úterý.

Nejúspěšnější systém

Desítky jsou bezesporu nejúspěšnějším operačním systémem v celé historii Microsoftu. V současnosti běží na více než 350 miliónech zařízení.

Windows 10 mají být nejrozšířenější platformou v celé historii amerického softwarového gigantu. Běží nejen na klasických počítačích a noteboocích, ale také na tabletech a chytrých telefonech.

Společnost se snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám