Hlavní obsah

Microsoft zakryje uživatelům celou obrazovku, láká na Windows 10 zadarmo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhých pár týdnů zbývá do doby, než společnost Microsoft ukončí možnost bezplatného přechodu na operační systém Windows 10. Americký softwarový gigant proto přitvrzuje a snaží se nalákat co nejvíce lidí k aktualizaci. Nově tak bude zobrazovat výzvy zakrývající celou obrazovku.

Foto: archív tvůrců

Výzva k přechodu na Windows 10 nově zakryje celou obrazovku.

Článek

„Omlouváme se za vyrušení, ale toto je důležité. Možnost bezplatného přechodu na Windows 10 končí 29. června,“ stojí ve výzvě, která zakryje celou obrazovku.

Uživatel může přímo z obrazovky provést upgrade, nebo aktualizaci odložit na později. V levém dolním rohu se pak ukrývá nenápadná nabídka, prostřednictvím které je možné upgrade zcela odmítnout.

Za poslední rok se snažil americký softwarový gigant přimět uživatele k přechodu na desítky různými způsoby. Několik měsíců dokonce upgrade instaloval automaticky jako důležitou aktualizaci. Tedy stejným způsobem, jakým se instalují například záplaty kritických trhlin v operačním systému.

Microsoft čelil kritice

Kvůli tomu byl Microsoft často kritizován ze strany uživatelů. Jedna majitelka notebooku se starší licencí Windows, které se počítač automaticky aktualizoval na desítky, dokonce získala kvůli tomu odškodné deset tisíc dolarů, tedy v přepočtu bezmála čtvrt miliónu korun. [celá zpráva]

Aktualizace na desítky zdarma platí pro uživatele Windows 7 a Windows 8.1 (případně pro majitele chytrých telefonů s Windows Phone 8.1).

Současná verze operačního systému je na trhu necelý rok, ale už teď je možné Windows 10 označit za nejúspěšnější Windows v historii – běží na více než 350 miliónech zařízení a co víc, samotní uživatelé strávili na platformě Windows 10 přes 135 miliard hodin.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám