Hlavní obsah

Chytré hodinky dostanou projektor, ruka bude sloužit jako displej

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina chytrých hodinek má velmi malé displeje, kvůli čemuž není jejich ovládání úplně komfortní. Výrobci proto neustále hledají nové cesty, jak to napravit. Originálně se k tomuto problému postavila společnost Samsung, která se chystá do hodinek zabudovat speciální projektor, který bude promítat důležité informace přímo na ruku.

Foto: archív výrobce

Projektor bude promítat informace na ruku.

Článek

Zní to jako sci-fi, ale zástupci jihokorejského elektronického gigantu si již nechali podobné zařízení patentovat, upozornil server SlashGear. Patentový návrh přitom prozrazuje, jak by měla šikovná vychytávka fungovat v praxi.

Foto: archív výrobce

Projektor bude podle patentového návrhu schopný pracovat na obě strany.

Miniaturní projektor by měl být nainstalován zboku chytrých hodinek. Ten bude využívat lidskou kůži jako projekční plátno. Zjednodušeně řečeno, co se nevejde na malý dotykový displej, zobrazí se přímo na ruce pomocí projektoru.

Vhod to může přijít především při čtení delších textů, jako jsou e-maily či články na jednotlivých webech.

Snadnější ovládání

Zástupci společnosti Samsung však počítají i s tím, že by nový systém mohl sloužit také k pohodlnějšímu ovládání chytrých hodinek. Hned vedle projektoru by totiž měla být umístěna speciální kamera, která bude sloužit ke snímání pohybů ruky.

Foto: archív výrobce

Kamera by měla být schopná rozeznat i psaný text.

V praxi by to mohlo vypadat například tak, že jednotlivé nabídky menu se promítnou přímo na lidskou kůži a uživatel bude vlastně místo dotykového displeje sahat sám na sebe.

Takové řešení by značně usnadnilo práci především při psaní textů. Na hodinkách by se totiž zobrazoval již napsaný text, na ruce pak virtuální klávesnice, která u klasických hodinek jinak v současnosti ukrajuje velkou část pracovní plochy. Kvůli tomu pak lze vidět jen velmi krátkou část napsaného textu.

Nový systém ovládání vypadá velmi zajímavě. Zástupci jihokorejského gigantu však zatím neuvedli, kdy by se takto vylepšené chytré hodinky mohly objevit na pultech obchodů.

Foto: archív výrobce

Ukázka nového patentu chytrých hodinek od společnosti Samsung

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám