Hlavní obsah

IPhony a iPady po aktualizaci zamrzávají. Oprava zatím chybí

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple minulý týden vydala novou aktualizaci operačního systému iOS, který používají chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad. Ta přináší několik vylepšení, zároveň ale obsahuje nepříjemnou chybu, kvůli níž jablečná zařízení zamrzávají. Oprava zatím chybí.

BEZ KOMENTÁŘE: Zamrzání internetového prohlížeče Safari na iPaduVideo: Sergey Roshchin

 
Článek

Chyba se podle zkušeností uživatelů týká platformy iOS v nejnovější verzi 9.3. Uživatelé zaznamenají problémy především při prohlížení internetu prostřednictvím předinstalovaného prohlížeče Safari.

Při kliknutí na náhodný odkaz zařízení zamrzne a nejde s ním nic dělat. Uživatel musí sám ukončit celou aplikaci a webový prohlížeč spustit znovu, jak je vidět na videu výše.

Zamrzají nové i staré přístroje

Chyba se přitom netýká pouze některých konkrétních stránek, ale různých odkazů na webu. Problém je podle serveru 9to5mac v tom, jakým způsobem zpracovává Safari tzv. JavaScript. Právě tento programovací jazyk se na webech hojně používá k ovládání různých interaktivních prvků.

Zamrzat nemusí pouze Safari, stejné chyby mohou nastat také při otevírání odkazů z různých aplikací, například prostřednictvím e-mailového klienta.

Uživatelé zamrzání zaznamenali už prakticky na všech mobilních zařízeních společnosti Apple, která jsou stále ještě v provozu. Problémy byly hlášeny na iPhonu 5, 5S, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, ale také na iPadu Air 2 a verzi Mini.

Na aktualizaci se prý už pracuje

Zástupci společnosti Apple se zatím k problému oficiálně nevyjádřili. Podle serveru 9to5mac ale již vývojáři tohoto amerického počítačového gigantu pracují na opravě. Kdy ale bude uvolněna ke stažení, zatím není jasné.

Do té doby mohou uživatelé zabránit zamrzání webů tak, že vypnou podporu JavaScriptu v nastavení iPhonu nebo iPadu. To je možné v nabídce Safari, která se ukrývá v Nastavení. Pod záložkou Pokročilé je pak možnost vypnout JavaScript.

V takovém případě by už k zamrzání webů nemělo docházet, internetové stránky se ale nebudou načítat korektně. Některé funkce nemusí být vůbec dostupné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám