Hlavní obsah

Lidem poradí pes Krasty, Seznam.cz aktualizoval svůj prohlížeč

Novinky, mif

Velké aktualizace se dočkal Seznam.cz Prohlížeč. Mezi celou řadou novinek, které jediný internetový browser s českým rodokmenem přináší, vyniká především funkce s firemním maskotem Krastym. Prostřednictvím ní budou uživatelé moci snadno dohledat užitečné informace k prohlížené stránce – například u restaurací či obchodů snadno zobrazí telefonní číslo nebo otevírací dobu.

Pes Krasty vyčmuchá v Seznam.cz prohlížeči důležité informaceVideo: Seznam.cz

 
Článek

Pes Krasty by měl v Seznam.cz prohlížeči pomoci s lepší orientací na internetových stránkách a zároveň posloužit jako rádce. „Například při prohlížení stránek úřadů lidi zajímá nejen to, jaké služby úřad nabízí, ale chtějí rovnou znát i návštěvní hodiny, kontakty a adresu. A to je někdy kámen úrazu, protože ne všechny úřady, instituce nebo firmy mají tyto informace přehledně a rychle dohledatelné. Nová funkce však lidem čas ušetří a tyto údaje jim poskytne rovnou v panelu na pravé straně prohlížeče,“ popsal novinku Lukáš Kovač, produktový manažer aplikace Seznam.cz.

„Krasty tyto doplňující informace vyčmuchává ze služby Firmy.cz, která obsahuje velké množství pravidelně aktualizovaných detailů o firmách a živnostnících působících v České republice. Do budoucna budeme Krastyho učit hledat doplňující a užitečné informace i z jiných zdrojů,“ doplnil Kovač.

Snadná synchronizace hesel a záložek

Maskot Seznamu ale není jediná novinka, která v ostré verzi prohlížeče na uživatele čeká, přibyla například i synchronizace hesel a uložených záložek. Tato funkce je navázaná na uživatelský účet na Seznam.cz. „Pokaždé, když si přihlášený uživatel nebo uživatelka spustí prohlížeč, bude mít synchronizována hesla a oblíbené stránky, a to rovnou na všech zařízeních, která používá,“ konstatoval produktový manažer aplikace Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Logicky tak novou funkci ocení především ti uživatelé, kteří mají u společnosti Seznam.cz svůj e-mail. „A že jich není málo – aktivních schránek registrujeme celkem 8,3 miliónu. Pokud se jejich majitelé přihlásí v aplikaci Seznam.cz, stává se jim zkratkou do e-mailové schránky, do které budou automaticky také přihlášeni, ať už na svém mobilu nebo pracovním počítači. Při procházení webových stránek rovnou lidé uvidí i upozornění na příchozí e-maily,“ vysvětlil Kovač.

„Synchronizaci hesel vnímáme jako pomocníka pro každého, kdo internet používá k práci nebo k soukromým aktivitám. Kromě hesla do e-mailu si totiž prohlížeč, zapamatuje používaná hesla i na webových stránkách, kde si to uživatel přeje,“ popisuje smysl nové funkce Lukáš Kovač.

Anonymní prohlížení a svižný chod

Nově mohou lidé využívat také funkci anonymního okna. Jak již samotný název napovídá, brouzdání na webu tak bude anonymní. Prohlížeč si tak nebude pamatovat žádná data o prohlížení jednotlivých stránek, což se může hodit například při hledání vánočního dárku pro někoho z rodiny, kdo používá stejný počítač.

Vývojáři se v posledních měsících soustředili také na bezpečnost a rychlost prohlížeče. „Od začátku je tak nemožné na prohlížeč instalovat doplňky, které mohou být nebezpečné a mohou lidem změnit prohlížeč pod rukama. Lidé si s tím pak často neumějí poradit a nevědí, jak to vrátit do původního stavu,” uzavřel Kovač.

I přes nárůst nových funkcí si Seznam.cz prohlížeč zachovává svou jednoduchost. To je koneckonců poznat už u samotné aktualizace, kterou lidé nemusí nijak složitě shánět. Stažení a instalace proběhnou automaticky na pozadí.

Stáhnout a vyzkoušet Seznam.cz prohlížeč je možné zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám