Hlavní obsah

Další meta pokořena: Windows 10 jsou nainstalovány na 110 miliónech PC

Novinky, ort

Při předváděčce nových chytrých telefonů a počítačových tabletů se zástupci společnosti Microsoft nezapomněli pochlubit, jak se daří operačnímu systému Windows 10. Přejít na novou verzi se rozhodlo již více než 110 miliónů lidí.

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

 
Článek

„Úspěšně pokračujeme v plánu, aby se do tří let používaly Windows 10 na miliardě zařízení. Za posledních deset týdnů přešlo na desítky více než 110 miliónů lidí,“ prohlásil na tiskové konferenci šéf divize Windows a zařízení Terry Meyerson.

V tomto čísle jsou započítány nejen klasické počítače a notebooky, ale také počítačové tablety, chytré telefony a televizní konzole. Na všech těchto zařízeních totiž desítky fungují.

Foto: repro Microsoft

Šéf divize Windows a zařízení Terry Meyerson oznamuje, že desítky používá již přes 110 miliónů lidí.

Takový úspěch novinka slaví především proto, že ji americký softwarový gigant nabízí celé řadě uživatelů úplně zadarmo jako aktualizaci. Nárok na bezplatný upgrade mají lidé, kteří vlastní licenci posledních dvou generací Windows. Konkrétně tedy sedmiček nebo Windows 8.1. Na desítky zároveň budou moci přejít majitelé chytrých telefonů, které jsou vybaveny operačním systémem Windows 8.1.

U desktopové i mobilní verze systému je bezplatný upgrade možný pouze do července příštího roku, tedy během prvních 12 měsíců od uvedení na trh.

Uzavřený ekosystém

Společnost se snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva

Reklama

Související témata:

Související články

Windows 10 si už stáhlo 50 miliónů lidí

Necelý měsíc stačil k tomu, aby si nový operační systém Windows 10 stáhlo více než 50 miliónů lidí. Zájem o novinku tak tedy rozhodně neutichá, spíše naopak....

Poptávka po Windows 10 stále neutichá

Poptávka po operačním systému Windows 10 neutichá ani měsíc od jeho uvedení na trh. Každý týden přibývá několik miliónů nových uživatelů, kteří se rozhodli...

Výběr článků

Načítám