Hlavní obsah

Firefox dostane nový design

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový prohlížeč Firefox by se měl letos v říjnu dočkat jedné z největších změn za posledních několik měsíců. Vývojáři totiž pro něj chystají zcela nový vzhled. Mimoto se chystá i několik dalších vychytávek, uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Foto: Mozilla

Nový Firefox

Článek

„Firefox 25 přijde s dlouho plánovanou změnou vzhledu, pro kterou se vžilo označení Australis. Plánované úpravy se nedotknou jen vzhledu jako takového, ale bude upravena i forma, jakou lze upravovat prvky prohlížeče, jako je například jeho hlavní lišta či nabídka,“ konstatoval Cvrček.

Foto: Mozilla

Nový Firefox

S novým designem přijdou uživatelé i o některé funkce, na které byli zvyklí z předchozích verzí. „Patrně bude odstraněna lišta doplňků, která je v dolní části okna, a která plní částečně funkci původního stavového řádku prohlížeče. Doplňky, které využívají tuto lištu, budou dostupné přímo z hlavní lišty prohlížeče,“ přiblížil změny Cvrček.

Foto: Novinky

Aktuální generace Firefoxu

Firefox má podle aktuální statistiky analytické skupiny StatCounteru na svém počítači nainstalováno 27,68 % Evropanů. První příčka patřila v minulém měsíci Chromu díky podílu 36,66 %. Třetí pak Internet Exploreru (22,89 %), čtvrtá Safari (8,78 %) a pátá Opeře (2,15 %).

Foto: StatCounter, Novinky

Popularita internetových prohlížečů od dubna 2012 do dubna 2013 v Evropě.

Téměř stejné pořadí měly v dubnu prohlížeče také v dubnu v rámci České republiky. První Chrome (35,79 %), následoval druhý Firefox (31,66 %), třetí příčka pak patřila Internet Exploreru (23,23 %). Ve srovnání s evropskými statistikami se v tuzemsku relativně daří také Opeře (4,46 %), která je zatím stále populárnější než Safari (3,13 %).

Foto: StatCounter, Novinky

Popularita internetových prohlížečů od dubna 2012 do dubna 2013 v Česku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám