Hlavní obsah

Apple vylepší svoje mapy, koupil výrobce aplikací WiFiSlam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký technologický gigant Apple koupil malého výrobce mapových aplikací pro chytré telefony WiFiSlam. Apple, který měl loni s vlastním mapovým systémem pro telefony iPhone velké problémy, zprávu potvrdil, hodnotu transakce však nesdělil.

Foto: Reuters

Šéf Applu Tim Cook

Článek

WiFiSlam vyvíjí technologie pro sledování pohybu ve vnitřních prostorech a další podobné služby. "Apple čas od času získává menší technologické firmy, o našich úmyslech a plánech s nimi obvykle nemluvíme," řekl agentuře Reuters mluvčí Applu.

Velké technologické společnosti soutěží o to, která nabídne mapové aplikace ve vyšší kvalitě. Apple loni v tomto boji utrpěl těžkou porážku, když jeho vlastní mapový systém, vyvinutý firmou TomTom pro nové verze iPhonů, vyvolal značné stížnosti zákazníků.

Uživatelé si stěžovali především na nepřesnosti. Objevovaly se v nich i takové kuriozity, jako že například Berlín leží uprostřed Antarktidy nebo že ve Vilniusu v Litvě je přistávací ranvej letiště zasazena do kopcovitého terénu.

Australští policisté dokonce na konci roku varovali, že navigace od amerického počítačového giganta může ohrozit motoristy na životě. Kvůli chybným mapám totiž museli zachraňovat během dvou měsíců šest řidičů, kteří zabloudili v národním parku Murray. Do něj zavedl řidiče chytrý telefon místo do města Mildura. To přitom leží o 70 kilometrů dál. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám