Hlavní obsah

Do boje proti počítačovému smetí vyráží nové antivirové programy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačoví piráti jsou stále vychytralejší a škodlivé programy zákeřnější. Do boje proti nebezpečnému počítačovému smetí proto vyráží nové antivirové programy – ESET Smart Security 5 a Internet Security 2012 od společnosti AVG. Jaké novinky oba produkty nabízí?

Foto: Profimedia.cz

Článek

Společnost ESET v září vydala nový antivirový program a balík bezpečnostních nástrojů Smart Security 5. Ten obsahuje antispyware, osobní firewall, antispamový filtr a antivirus s technologií ThreatSense, která dokáže inteligentně předcházet i neznámým rizikům.

Foto: mif, Novinky

ESET Smart Security 5

Proti čtvrté generaci Smart Security má novinka několik zajímavých vylepšení, jako je ochranná technologie fungující na bázi cloud-computing Live Grid, možnost detailnější kontroly přenosných médií (flash disky a externí HDD), rodičovská kontrola či herní režim. Ten přepne antivirový program do tichého režimu v případě, že je určitý program spuštěn na celou obrazovku. Vylepšeno bylo i uživatelské rozhraní, které je v nové verzi o poznání přehlednější.

Nový antivirový Internet Security 2012 program začala v září nabízet také společnost AVG. Ten vedle vícevrstvé ochrany, která využívá antivir založený na podpisech, detekci hrozeb založenou na heuristice a modulu monitorujícího chování, přichází s novými funkcemi Accelerator a Advisor.

Foto: mif, Novinky

AVG Internet Security 2012

„AVG Advisor neustále monitoruje počítač a uživateli proaktivně doporučuje dostupná opatření. Jednoduše řečeno, na základě chování uživatelů poradí možnosti optimalizace nastavení tak, aby se předešlo různým počítačovým problémům, které by mohly nastat,“ uvedl ředitel společnosti AVG J.R. Smith.

Accelerator pak optimalizuje soubory a videa ke stažení na vybraných webových stránkách, aby se minimalizovala doba čekání při jejich stahování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám