Hlavní obsah

Microsoft vydal Internet Explorer 10, zatím ale pouze ve zkušební verzi

Novinky, Tomáš Hort, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Softwarový gigant Microsoft vydal již druhou testovací verzi webového prohlížeče Internet Explorer 10. Zatímco první ukázková verze sloužila hlavně pro vývojáře webu, druhé preview už ukazuje více i pro běžné uživatele.

Foto: Novinky

První i druhá testovací verze Internet Exploreru 10 se od sebe vzhledem neliší.

Článek

Ač teprve v březnu vyšel Internet Explorer 9, jeho pokračování na sebe nenechá dlouho čekat. Aktuální vydání už druhé testovací verze IE10 to jasně dokazuje. Vývoj Exploreru 10 směřuje k podpoře nejnovějších webových technologií v čele s HTML5.

Microsoft přidal na vývoji svého prohlížeče, který celkově celosvětově ztrácí své pozice na úkor Firefoxu od Mozilly, Google Chrome a dalších. Nová verze Exploreru 10 má přinést podporu mnoha nových standardů a také vyšší rychlost.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Okno s aktuální testovací verzí Internet Exploreru 10.

Už při vydání první ukázkové verze nového IE10 uvedl Vladimír Komjati z české pobočky Microsoftu: „Internet Explorer 10 přinese podporu ještě více standardů, jako například CSS3 Gradients na pozadí nebo CSS3 Flexbox“. [celá zpráva]

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Po spuštění testovací verze IE10 se nám zobrazí seznam novinek, které budou v nové verzi použity.

Druhá ukázková verze však stále neobsahuje lištu pro rychlé zadání URL adresy, na kterou jsme ze všech prohlížečů zvyklí. Má tak za úkol spíše informovat o možnostech nadcházející plné verze. Datum oficiálního vydání zatím není známo.

Druhou testovací verzi Internet Exploreru 10 můžete stahovat zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám