Hlavní obsah

Firefox nejvíce zpomalují doplňky pro sledování počasí i stahování videí

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla uveřejnila seznam doplňků pro internetový prohlížeč Firefox, které nejvíce zpomalují jeho start. Na předních příčkách se drží aplikace pro sledování počasí, stahování videí a paradoxně i doplněk, který by měl Firefox zrychlit.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Článek

Podle Justina Scotta z Mozilly zpomaluje jedno nainstalované rozšíření start Firefoxu v průměru o deset procent. „Společnost Mozilla uveřejnila seznam doplňků, takzvaných add-onů, pro internetový prohlížeč Firefox, které jej nejvíce zpomalují. Na předních příčkách se drží aplikace pro sledování počasí, stahování videí a paradoxně i doplněk, který by měl Firefox zrychlit,“ doplnil Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Tabulku s doplňky, které nejvíce zpomalují start internetového prohlížeče, společnost Mozilla sestavila na základě posbíraných dat od uživatelů Firefoxu 4. Na nelichotivých prvních dvou příčkách se umístily pluginy FoxLingo Translator a Firebug – ty zpomalují prohlížeč o více než 70 procent.

Mezi doplňky zpomalující Firefox zhruba o polovinu patří AniWeather, FlashGot, FoxClocks a Foxy Tunes. O třetinu pak zpomalují pluginy Video DownloadHelper, FastestFox - Browse Faster a Xmarks Sync.

Na doplňky, které zpomalují prohlížeč nejvíce, plánuje Mozilla upozorňovat ještě před jejich instalací. "V následujících 14 dnech by se mělo na serveru Doplňky Mozilly začít zobrazovat varování u těch doplňků, které zpomalují start Firefoxu o 25 % a více. Ve Firefoxu 5 by se tato informace měla začít zobrazovat přímo ve Správci doplňků,“ uvedl Cvrček.

Seznam doplňků, které zpomalují prohlížeč Firefox, naleznete na stránkách společnosti Mozilla (zde).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám