Hlavní obsah

Z ICQ údajně zmizely tisíce účtů

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hackeři se zřejmě dostali do databáze provozovatelů komunikačního programu ICQ. Na webovém fóru věnovaném tomuto programu si totiž řada uživatelů stěžuje, že jim zmizely jejich účty a žádají jejich navrácení. Provozovatelé aplikace ICQ však tvrdí, že k žádnemu "hacku" databází nedošlo. Na vině mají být pouze technické problémy.

Článek

"Podle oficiálního stanoviska měli provozovatelé služby ICQ v noci z 9. na 10. května technické problémy, které postihly tisíce uživatelů, k žádnému průniku do databází ICQ nedošlo," uvedla marketingová manažerka české mutace ICQ Kateřina Holcmanová.

Podle serveru Root.cz zmizely ICQ čísla s počtem sedmi a méně znaků. Za jejich krádeží mají být lidé, kteří je prodávají přes webové stránky Brute.ru

Podle Holcmanové je však útok hackerů na ICQ pouhou fámou, všechna zdánlivě ukradená UIN čísla by již měla být opět aktivní.  

Uživatelé si na fóru ICQ stěžovali

"Mé ICQ číslo bylo 40140, proč jste jej vymazali? Prosím obnovte jej co nejdříve to bude možné," píše čtenář fóra ICQ.com.

A není jediný. "Co bude s mým trikem, na které jsem si nechal vytisknout můj ICQ UIN?" ptá se další z uživatelů této aplikace.

Komunikační program ICQ, ale také protokol pro tzv. instant messaging byl vyroben izraelskou společností Mirabilis. K uživatelům se dostal v roce 1996. V současnosti se o vývoj a provoz ICQ stará společnost AOL, která Mirabilis před devíti lety koupila za téměř 300 miliónů dolarů.

ICQ? Co to je?
Uživatelé ICQ mají přiděleno speciální identifikační číslo UIN (Universal Internet Number či Unified Identification Number), které je pro každého z nich jedinečné.
Přes ICQ je možné zasílat textové zprávy, soubory (mnozí uživatelé si přes něj vyměňují i filmy), posílat SMS nebo hrát hry. K tomu, abyste se připojili do sítě ICQ potřebujete program, který lze nalézt na stránce ICQ.com. Použít ale můžete také Mirandu či zcela jinou aplikaci, která s protokolem ICQ pracuje.
ICQ, vyslovováno jako "ajsíkjú" (v angličtině "I seek you", česky "hledám tě"), má na celém světě mnoho miliónů uživatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám