Hlavní obsah

Nejnovější záplata pro Windows musela být opravena

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezpečnostní závadu s animovnými kurzory, kvůli které se na Microsoft sesypala vlna kritiky, vyřešila společnost rychle. Aktualizaci vydala tento týden mimo pravidelný měsíční cyklus, kdy uvádí aktualizace. Balíček však nebyl plně odladěn, protože na jeho uvedení firma spěchala a některým uživatelům proto přinesl velké problémy.

Článek

Počátkem týdne uvedl Microsoft aktualizaci 925902. Kybernetičtí útočníci měli i přes to celý víkend na to, aby útočili na nezaplátované počítače. [celá zpráva]

Situace se zdála být v pořádku až do včerejška, kdy vyšlo najevo, že aktualizace není kompatibilní s programy společnosti Realtek Semiconductor, které ovládají zvukové a síťové komponenty integrované v základních deskách.

Zvukovka a síťovka nepracuje

"Ztratil jsem zvukový výstup i možnost připojit se s počítačem k síti," stěžoval si čtenář na webu, věnované počítačové problematice. Zástupci Microsoftu dodali, že o problému věděli a že o něm informovali majitelé systému Windows ještě předtím, než uvedli vlastní opravný balíček.

V současnosti je už na webu Microsoftu drobná aktualizace, která by měla potíže se softwarem od Realtecu vyřešit, dodala firma.

Problém se zvukem se projevuje v počítačích s OS Windows XP, které mají nainstalován program Realtek HD Audio Control Panel. Po nahrání poslední záplaty z dílny Microsoftu se tato aplikace nespustí a zobrazí zprávu o chybě.

Microsoft o problémech věděl

Microsoft uvedl záplatu 925902, přestože věděl o problémech s komaptibilitou, uvedl Mike Reavey z bezpečnostního centra Microsoftu. "V rámci testování jsme odhalili na 80 možných problémů, které jsme prošetřili a vyřešili... v současnosti jsou v záplatě známy pouze minoritní chyby," dodal Reavey.

V systémech Windows se nachází dalších šest bezpečnostních chyb, které bude řešit Microsoft příští úterý v rámci pravidelného cyklu uvádění záplat. Několik z těchto slabých míst se nacházejí i v nejnovějším operačním systému Windows Vista.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám