Hlavní obsah

Na světě je nová verze mobilních Windows

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký počítačový gigant Microsoft ve čtvrtek představil novou verzi operačního systému Windows pro mobilní zařízení s názvem Windows Mobile 6. Systém je vzhledově podobnější operačnímu systému Windows Vista a nabízí některé funkce, jež byly dosud dostupné pouze na osobních počítačích. Na trh se dostane ve druhém čtvrtletí.

Článek

Windows Mobile 6 umožňuje prohlížet emaily v internetovém formátu HTML a obsahuje program Windows Live pro zasílání textových, obrazových i hlasových vzkazů. Uživatelé nového systému budou moci rovněž pracovat s dokumenty ve formátech kancelářských programů Word, Outlook, Excel a Powerpoint.

Microsoft zatím na trhu s operačními systémy pro mobilní telefony zaostává za konkurenty Symbian a Nokia. Firma však předpověděla, že prodej mobilů se systémem Windows Mobile se v tomto i příštím finančním roce končícím v červnu zdvojnásobí.

Microsoft minulý týden zahájil prodej dlouho očekávaného operačního systému Windows Vista pro osobní počítače. Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě a mezi jeho nejznámější produkty patří kromě operačního systému Windows rovněž internetový prohlížeč Internet Explorer či kancelářský balík Office.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám