Hlavní obsah

Zisk Samsungu dramaticky vzrostl. A prý bude ještě líp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistý zisk jihokorejského výrobce elektroniky Samsung Electronics v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl o 46 procent na 7,7 biliónu wonů (zhruba 168 miliard Kč), a to zejména díky dobrým výsledkům čipové divize. Dostal se tak na nejvyšší úroveň za více než tři roky, oznámila ve středu firma. Dodala, že počítá s nárůstem zisku také v celém letošním roce.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Samsung je největším světovým výrobcem chytrých telefonů, televizorů a paměťových čipů. Jeho polovodičová divize v prvním čtvrtletí více než zdvojnásobila provozní zisk na rekordních 6,3 biliónu wonů.

Provozní zisk celé společnosti Samsung stoupl o 48 procent na 9,9 biliónu wonů. Polovodičová divize se tak na celkovém provozním zisku podniku podílela téměř dvěma třetinami.

Rekordní zájem o nové vlajkové lodi

Ve druhém čtvrtletí by měly výsledky podniku podpořit dva nové chytré telefony Galaxy S8 a S8+, které se začnou oficiálně prodávat na konci tohoto týdne. Zájem o obě novinky je totiž rekordní. [celá zpráva]

V domovské Jižní Koreji si model Galaxy S8 předobjednalo na 620 tisíc lidí. O větší provedení S8+ tak velký zájem není, i tak ale Samsung s ohledem na 150 tisíc závazných předobjednávek rozhodně smutnit nemusí.

Samsung Galaxy S8 a S8+Video: archív výrobce

O přesných prodejních číslech v zahraničí zatím zástupci Samsungu mlčí. Prozradili pouze, že v USA jsou předobjednávky vyšší než při uvedení loňských modelů Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Ty byly přitom doposud nejúspěšnějšími smartphony v portfoliu jihokorejského elektronického gigantu, alespoň co se tedy prodejů týče.

Lze tak předpokládat, že rekordní budou předobjednávky například i v Evropě, přestože to zástupci podniku zatím oficiálně nepotvrdili.

Smartphony s číslovkou osm jsou prvními prémiovými telefony, které Samsung představil od loňského debaklu modelu Galaxy Note 7. Ten byla firma nucena stáhnout z trhu kvůli problémům s bateriemi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám